Politiet opgiver at finde narkohunden Pablos kidnappere

Østjyllands Politi har frafaldet sigtelsen mod de to mænd fra Sønderborg, der i foråret blev fundet i lejligheden med narkohunden Pablo.

Østjyllands Politi har droppet sigtelsen mod to mænd, der var mistænkt for at have kidnappet narkohunden Pablo, og indstiller nu efterforskningen i sagen om hunden, der to gange blev stjålet fra sit hjem i Aarhus tidligere på året.

Det var en desperat Michael Johansen, der en tirsdag morgen i maj vågnede til en tom hundegård i sit hjem i det nordlige Aarhus. Hans hund, narkohunden Pablo, var blevet stjålet. Døren til den låste hundegård var brudt op, og der var ingen tegn på Pablo.

Ejer Michael Johansen var særligt desperat, fordi han og Pablo kun få måneder senere skulle udstationeres til Kabul i Afghanistan på en NATO-opgave for at søge efter narko. Pablo er nemlig en specialtrænet patrulje- og narkohund. 

Så blå er Pablo nu, efter han er kommet tilbage fra sit andet tyveri.
Så blå er Pablo nu, efter han er kommet tilbage fra sit andet tyveri.

Men desperationen varede kort, for allerede om aftenen den tirsdag i maj lykkedes det Østjyllands Politi at finde frem til den stjålne narkohund. Og Michael Johansen kunne igen ånde lettet op.

-  Vi fik en kæmpe modtagelse og blev slikket i hele hovedet, så det var fantastisk, sagde Michael Johansen, kort efter genforeningen med sin hund Pablo, til TV2 Østjylland.

Men lykken varede kort. For blot to dage efter, en torsdag morgen, måtte Michael Johansen gennemleve samme scenarie fra dage forinden. Pablo var endnu engang forsvundet fra sin hundegård til trods for, at Michael Johansen havde sikret hundegården yderligere med flere låse. 

- Den her gang har de klippet hul i hegnet i den nederste del af døren. Hegnet er klippet op med en tang. Jeg er dybt berørt. Det er så synd for ham med alt det, han har været igennem, fortalte Michael Johansen til TV2 Østjylland, efter at Pablo for anden gang inden for få dage var blevet stjålet. 

Få dage efter modtog Østjyllands Politi en henvendelse om, at Pablo skulle befinde sig på en adresse i Sabro vest for Aarhus. Politiet rykkede ud og ransagede lejligheden, hvor de fandt Pablo bag en låst dør. I lejligheden befandt sig desuden to mænd fra Sønderborg på 17 og 21 år.

De to mænd blev anholdt og sigtet for tyveri af hunden, oplyste Østjyllands Politi til TV2 Østjylland midt i maj. Dengang kunne de ikke udtale sig yderligere i sagen, da den var under efterforskning.

Men nu er der endelig nyt i sagen om Pablo, der hele to gange på få dage blev frarøvet og genforenet med sin familie.

- I forbindelse med efterforskningen af sagen, hvor Pablo blev fundet i en lejlighed i Sabro med to mænd, har vi været nødt til at frafalde sigtelsen på de to mænd (fra Sønderborg red.). Det fortæller kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, i dag til TV2 Østjylland. 

Pablo og Michael længst til venstre. Til højre Allan og hans hund, som de skal afløse i Afghanistan.
Pablo og Michael længst til venstre. Til højre Allan og hans hund, som de skal afløse i Afghanistan.
Foto: Militærpolitiet/Facebook / Militærpolitiet/Facebook

Derfor er politiet på nuværende tidspunkt nødt til at lukke sagen om Pablo.

- Det har ikke været muligt at finde beviser på, at de to mænd i lejligheden rent faktisk havde stjålet Pablo, men blot at de befandt sig i lejligheden. Derfor er vi nødt til at stille efterforskningen i bero indtil videre, siger Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi. 

Men til trods for, at efterforskningen ikke når længere i den her omgang, så endte historien lykkeligt for nu - i hvert fald for Pablo og Michael Johansen.

- Der kommer ikke til at ske så meget nu. Hunden er blevet fundet, og det var jo det vigtigste, siger Jakob Christiansen.

I efteråret lykkedes det Pablo og ejer at blive udstationeret i Kabul i Afghanistan som planlagt, og Pablo har fundet flere euforiserende stoffer på den militærbase, han og Michael Johansen arbejder på.