22-årig byttede kuglepen til bil på 14 dage

Se listen over ting, som førte Filip Jepsen fra et stykke sort plastik til en Peugeot 107. Og få hans råd til, hvordan man bedst laver en god handel.

Kender du typen, der kan sælge sand i Sahara?

Sådan en person er Filip Jepsen fra Kolding.

quote

Vores familie levede efter mottoet: Køb for én krone og sælg for to.

Filip Jepsen, iværksætter og investor.

Den 22-årige iværksætter påstår, at han er Danmarks bedste sælger, og det fik han mulighed for at demonstrere i programmet 'Kuglepen til knaster'.

Filip Jepsen tog imod den tilsyneladende umulige udfordring om at transformere et værdiløst sort stykke plastik til minimum 15.000 kroner.

Men ved hjælp af sit yderst veludviklede købmandsgen formåede han at forvandle en TV 2-kuglepen til en brugt bil på blot to uger.

Efter talrige byttehandler med venner og bekendte lykkedes det vanvittige projekt, da Filip efter 14 dage stod med nøglerne til en gul Peugeot 107 til en værdi af cirka 20.000 kroner hos en bilforhandler.

- Det værste, man kan få, er et nej, siger Filip Jepsen meget rammende om, hvordan han tacklede udfordringen.

Filip Jensen - Blå bog

Lærte at sælge på den spanske solkyst

Den driftige iværksætter og investor er opvokset i Spanien, hvor han levede de første 15 år af sit liv.

På den spanske solkyst i Malaga lærte Filip i en tidlig alder kunsten at være en god sælger.

Han stod typisk op klokken 5 i weekenderne for at være klar ved familiens salgsbod klokken 7 på det populære, lokale marked for brugte varer.

- Vi hentede ting, der alligevel skulle smides ud, hos venner. Vores familie levede efter mottoet: Køb for én krone og sælg for to, siger Filip Jepsen.

Tør satse

Den driftige investor fortæller, at hans forældre har været en stor inspirationskilde, og at de mange år i Spanien har været afgørende for Filips måde at leve på.

- Min spanske opvækst har givet mig en stor form for åbenhed, da jeg blev nødt til at snakke med folk. Jeg stoler på mig selv og tør springe ud i nye projekter og idéer, forklarer supersælgeren.

Familien flyttede hjem til Danmark, da han blev 16 år, og efter kort tids sygdom mistede Filip sin far til kræften.

Det pludselige dødsfald tog hårdt på Filip, men han lærte en vigtig lektie, som han har taget med sig i sit professionelle virke som sælger og iværksætter.

- Det er vigtigt at leve livet. Jeg ønsker at gøre noget godt for mig selv, men jeg tænker også meget på, hvordan jeg behandler mine medmennesker, forklarer han.

Sådan byttede Filip en kuglepen til en bil

Matadormix og guldkarameller

Filip fik hurtigt skabt merværdi af kuglepennen ved at bruge sin salgserfaring fra de spanske kræmmermarkeder.

Den 22-årige iværksætter kørte rundt til venner og bekendte i Kolding for at bytte og sælge sine varer - på samme vis som familiens fremgangsmåde i Spanien.

Første skridt var at få byttet kuglepennen til en ven, som til gengæld forærede Filip slik og søde sager i form af en pose Matadormix, Guldkarameller og kanelsnegle.

Men derfra tog projektet fart.

Et bagagerum fyldt med varer

Filip formåede på to uger at bytte sig til en lang række ting som blandt andet talte:

Fodbolde, fodboldtrøjer, gamerudstyr, en løvfræser, en glasdør, et par møbler, en golfbag med køller og jern, smykker samt rideudstyr.

Filip Jepsen (th.) og TV 2 ECHO-journalist Mathias Bach (tv.) med et udvalg af de mange varer, som blev byttet ud med en brugt bil.
Filip Jepsen (th.) og TV 2 ECHO-journalist Mathias Bach (tv.) med et udvalg af de mange varer, som blev byttet ud med en brugt bil.
Foto: TV2 Echo

Alt blev læsset ind i bagagerummet på Filips hvide transporter og kørt til den lokale bilforhandler.

- Nu skal du ikke bare finde en bil, der skal til skrot. Så skulle jeg have kørt et andet sted hen, lød det fra Filip til bilsælgeren.

quote

Forretning handler 100 procent om den menneskelige relation

Filip Jensen, Iværksætter og investor

Den 22-årige iværksætter endte med at klare sin udfordring med bravur, da det sidste bytte endelig var en realitet:

En brugt, gul Peugeot 107 til en værdi af cirka 20.000 kroner. Desuden gik bilforhandleren med til at give Kræftens Bekæmpelse en donation på 5000 kroner.

- Jeg tror, du har lavet den bedste handel, lød analysen fra bilforhandleren Alex, efter der var givet håndslag.

Filip Jepsen (tv.) giver håndtryk med bilforhandleren Alex (th.) om at bytte en lang række ting til en brugt bil.
Filip Jepsen (tv.) giver håndtryk med bilforhandleren Alex (th.) om at bytte en lang række ting til en brugt bil.
Foto: TV2 Echo

Arbejder med menneskelige relationer

Supersælgeren fra Kolding erklærer sig tilfreds med det endelige resultat.

For opgaven var ifølge Filip Jepsen ret udfordrende.

- Det er svært at bytte varer og lave forretning. Det var hårdt arbejde, siger den driftige iværksætter, der dog erklærer sig villig til at gøre et lignende forsøg igen, siger han.

Filip Jepsen (tv.) er godt tilfreds med sit udbytte efter to ugers arbejde - en brugt bil til en værdi af cirka 20.000 kroner.
Filip Jepsen (tv.) er godt tilfreds med sit udbytte efter to ugers arbejde - en brugt bil til en værdi af cirka 20.000 kroner.
Foto: TV2 Echo

Filip Jepsen lykkedes med sit projekt, fordi han efter egne ord ikke er bange for at blive afvist i forbindelse med en mulig handel.

Desuden kræver det ifølge supersælgeren et særligt gåpåmod at få succes med sine byttehandler.

- Man skal have god energi og et godt drive samt virke overbevisende og professionel som sælger, mener Filip Jepsen.

Men ifølge den 22-årige sælger handler forretning i bund og grund om tilliden til det menneske, som man ønsker at indgå en aftale med.

- Forretning handler 100 procent om den menneskelige relation. Man skal ikke forsøge at tage røven på hinanden, men have respekt for modparten, siger Filip Jepsen.

Filip Jepsen (tv.) strækker fra førersædet armen op i triumf efter at have byttet sig til en brugt bil fra et udgangspunkt med en kuglepen.
Filip Jepsen (tv.) strækker fra førersædet armen op i triumf efter at have byttet sig til en brugt bil fra et udgangspunkt med en kuglepen.
Foto: TV2 Echo

Alle kan blive supersælgere

Filip Jepsen mener, at alle mennesker kan lære at blive supersælgere.

Men det kræver, at man som person ikke er for genert og samtidig er klar på at tage imod en udfordring.

Desuden er det helt afgørende, at man går ind i et lignende projekt som Filips med en klar plan.

- Man skal på forhånd vide, hvordan man vil gå til opgaven, og hvad man vil sige til sin modpart. Desuden skal man have styr på fakta om sine varer, og man skal ikke give op så let, lyder rådet fra Filip Jepsen.

Seks råd til en god handel fra superkrejleren