Bjarne Riis-hold fik stjålet racercykler for en million: Politiet beder nu om hjælp

- Vi har ingen spor at gå efter, siger politiet.

Det er en sur start på et cykelløb. 

At møde op til fods og opgive at stille til start, fordi din specialbyggede racercykel, der er omkring 90.000 kroner værd, er blevet stjålet om natten

Men det var netop, hvad der skete for 12 af rytterne på cykelholdet Team Véloconcept søndag morgen den 30. april i Nordjylland. 

- Det er træls, at man ikke kan have sine ting for sig selv. De er jo specialbyggede og justeret til hver enkelt rytter, siger presseansvarlig Søren Sliwa til TV 2.

Savner vidner - ellers dør sagen

I nattens mulm og mørke havde ukendte gerningsmænd stjålet racercyklerne af mærket Cervelo S5, der samlet er over en million kroner værd, fra en stjålet varebil.

Varebilen holdt parkeret ved St. Binderup Kro i nærheden af Aars i Nordjylland, hvor der hverken var videovervågning eller vidner den nat. Og nu er racercyklerne forsvundet sporløst.

-  Vi har ingen spor at gå efter, siger politikommissær Preben Møller fra Nordjyllands Politi til TV 2.

Derfor beder Nordjyllands Politi nu borgerne om hjælp, for ellers er han nødt til at lukke sagen.

Deres navne er på cyklerne

Team Véloconcept har Bjarne Riis og Lars Seier Christensen som bagmænd, og deres ryttere var kort efter i sadlen igen på deres reservecykler.

- Men det er stadig surt, siger presseansvarlig Søren Sliwa til TV 2.

De stjålne racercykler er forsynet med stelnummer, og på overrøret er der skrevet de respektive cykelrytteres navn.

- Vi vil gerne høre fra nogen, der har set noget derude på gerningstidspunktet - eller fra andre borgere der måtte have oplysninger om de racercykler, siger politikommissær Preben Møller fra Nordjyllands Politi til TV 2.