Borgmester uenig i nedlukning

Koldings borgmester understreger, at de følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), undrer sig over den omfattende nedlukning af byens skoler og daginstitutioner, som regeringen fredag meldte ud.

Forinden havde kommunen allerede valgt at lukke to skoler og otte daginstitutioner fra mandag morgen og en uge frem.

Efter regeringens indgreb lukker 28 daginstitutioner og 15 skoler fra på mandag - hvilket vil sige alle skoler og institutioner i postnummeret 6000.

- Hvis vi mente, at der skulle have været lukket flere skoler og daginstitutioner, havde vi meldt det ud, siger Jørn Pedersen til TV 2.

Borgmesteren forklarer videre, at han hellere havde set, at man havde holdt de ting åbne, som ikke var ramt af smitte, og så lukket dem, hvis der kom smitte.

- Det er ikke os, der kommet med det her udspil. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, lyder det fra Jørn Petersen, der i samme omgang slår fast, at de bakker op de anbefalinger, som styrelsen er kommet med:

- Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Koldings borgmester.
Koldings borgmester.
Foto: Hans Lausten, TV SYD


Indtager kedelig førsteplads

Kolding Kommune indtager fredag førstepladsen over de kommuner, hvor der er flest smittede per 100.000.

Det sker, efter at den den britiske variant af coronavirus har inficeret byen.

Ud af de 234 smittede, der er blevet registreret i kommunen den seneste uge, står børn fra nul til ti år for over en tredjedel de positive prøver. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed til TV 2.

I forbindelse med nedlukningen beskriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) situationen som alvorlig, og det er med det in mente, at man skal se nedlukningen, understreger han i en pressemeddelelse.

- Den høje smitte skal hurtigst muligt ned igen, lyder det fra ministeren.

Professor i infektionsmedicin ved Københavns Universitet Jens Lundgren mener, at situationen i Kolding "desværre" er forventelig.

- Det var det her, der var forventeligt. De dele af samfundet, der lukker op, risikerer at blive lukket ned igen, fordi der kommer et udbrud. Det positive er, at det bliver håndteret som her, siger Jens Lundgren til TV 2.

Der bor 60.000 mennesker i Kolding, og det er kommunens håb, at alle kan være testet inden næste uges udløb.