- Det bliver frygteligt for spillerne, siger DHF-formand

DHF-formand Per Bertelsen lægger ikke skjul på, at EM-boblen bliver en hård omgang for mange af spillerne.

Jublen og euforien har været stor denne mandag. Her blev det en realitet, at EM-slutrunden i december bliver afviklet. Og så endda med alle kampe på dansk jord.

Afviklingen kommer dog ikke til at blive en decideret fest. Faktisk bliver det på mange måder ikke sjovt for de involverede.

Det fortæller formand for Dansk Håndbold Forbund (DHF), Per Bertelsen, til TV 2 Sport.

- Det bliver frygteligt for spillerne. Det bliver rigtig grimt for nogle. Der vil være nogle, der kan leve sig ind i det, men ellers bliver det ikke godt. Men det er nu en gang sådan vores verden er skruet sammen, og det er en nødvendighed for at holde det her mesterskab.

Hvordan har du det med, det kan blive frygteligt for spillerne?

- Det har jeg det ikke godt med. Men det kan ikke være anderledes. Der er ikke andre muligheder.

Ingen kontakt til omverdenen

Spillerne kommer til at leve i en boble, hvor de skal testes hver dag i slutrundens indledende dage. Derfra kommer de til at blive testet hver 72. time.

De involverede får ikke mulighed for at komme ud af hotellet, de kan kun snakke med journalister og familie via skærme, og de får ikke en gang lov til at gå i et omklædningsrum efterfølgende. De tager direkte fra banen, ud i bussen og tilbage til hotellet. Og derfra vil de være lukket inde igen.

Men med de her menneskelige omkostninger er det så det hele værd?

- Det skal jo være op til den enkelte. Og det vil jeg også sige til vores egne spillere. Hvis der er nogle af dem, der synes, det her bliver for voldsomt eller er for meget, så er det helt fair, at man siger fra. Det gælder også dommere og delegerede. Der skal ikke være tvivl om, der er i orden at sige fra.

Har det fint med presset

Mandag gav kulturminister Joy Mogensen grønt lys til at afvikle EM i Danmark.

Men her lagde hun også vægt på, at der "hviler et enormt stort ansvar på DHF’s skuldre".

Et pres DHF-formand Per Bertelsen ikke har noget problem med.

- Jeg har det fint med, at Joy Mogensen siger, der ligger et stort ansvar på vores skuldre. Jeg er så sikker på, at den coronaprotokol, vi har, holder. Specielt det sidste vi fik tilføjet, som lyder på, at hvis en i boblen ikke overholder protokollen, vil de uden nogen form for varsel blive smidt ud af turneringen.

- Jeg er klar over, vi har lagt et kæmpe pres på os selv. Men med det forarbejde, der er blevet lavet, er jeg sikker på, det hele lykkes, siger han til TV 2 Sport.

EM-spillere skal leve i boble og testes flittigt