Drama på byrådsmøde: Løsgænger anklager kollega for bedrageri

Politiker i Aabenraa har meldt et andet byrådsmedlem til politiet.

Længere tids uro og anklager om bagvaskelse og brug af falske Facebook-profiler til chikane kulminerede onsdag aften på Aabenraas rådhus. 

Løsgængeren Kaare Solhøj Dahle, som er manden bag anklagerne, udvandrede nemlig fra et byrådsmøde, efter borgmester Thomas Andresen (V) havde taget ordet fra ham.

Det skete, da Kaare Solhøj Dahle begyndte at læse op af en tale, som han senere lagde på Facebook, og som omgående vakte furore i Aabenraa.

I talen beskylder Kaare Solhøj Dahle et unavngivent medlem af byrådet, som har 31 medlemmer, for at "bedrage og undergrave byrådsarbejdet samt flere byrådsmedlemmer i årevis."

Ifølge Kaare Solhøj Dahle skal det angiveligt blandt andet være sket fra falske Facebook-profiler, hvor den pågældende har kaldt Dahle og andre politikere i byrådet for nedsættende ting.

Han siger desuden, at han har meldt byrådsmedlemmet til politiet for en række grove forhold.

Til TV 2 oplyser Kaare Solhøj Dahle, at det pågældende byrådsmedlem er meldt til Syd- og Sønderjyllands Politi i Esbjerg i midten af april, og at han og hans advokat den 9. maj har modtaget en bekræftelse fra politiet på, at anmeldelsen er modtaget.

Borgmester: Politiets opgave

Borgmester Thomas Andresen (V) bekræfter over for TV 2, at Kaare Solhøj Dahle allerede i begyndelsen af marts konfronterede borgmesteren med anklagerne.

- Jeg rådede ham til at foretage en politianmeldelse. Det er politiets opgave at efterforske den slags anklager. Det er ikke op til mig at dømme nogen, og man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Men hvis der bliver rejst tiltale, og der falder en dom, foreligger der en helt anden situation. Ingen medlemmer af Venstre gør den slags og forbliver medlemmer af Venstre, siger Thomas Andresen.

Han bekræfter overfor TV 2, at han kender den anklagedes identitet, og at der er tale om et mandligt medlem af Venstres byrådsgruppe. Der er ni mænd i Venstres byrådsgruppe udover borgmesteren selv.

Thomas Andresen forklarer også, at han tog ordet fra Kaare Solhøj Dahle, fordi den tale, han gik i gang med at holde, ikke havde noget med den aftenens dagsorden at gøre. Han undrer sig over, at Kaare Solhøj Dahle ikke afventer resultatet af politiets efterforskning i sagen.

Til det svarer Kaare Solhøj Dahle:

- Jeg er skuffet over, at politiet har været så lang tid om at reagere. Og så konfronterede jeg jo allerede i begyndelsen af marts borgmesteren og den lokale gruppeformand i Venstre med de her anklager. Jeg havde ærlig talt forventet, at der var sket noget, men det er der ikke. Og det er meget ubehageligt igen og igen at sidde overfor den pågældende, siger han til TV 2.