Efter slemt styrt: Nicki Pedersen satser på hurtigt comeback

Nicki Pedersen håber, at han allerede midt i juni kan køre med blandt de bedste speedwaykørere i verden.

Et alvorligt uheld i en ligamatch mellem Holsted og Esbjerg har indtil videre kostet Nicki Pedersen deltagelsen i Letlands VM-grandprix.

Den 40-årige fynbo satser dog på, at weekendens afbud bliver det eneste i denne omgang. Selvom der stadig er uvished omkring Pedersens tilstand, så satser han på at være tilbage på cyklen, når Prags grandprix køres den 10. juni.

- Det er helt klart min målsætning, så det er det, jeg stræber efter, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Uheldet skete midt i sidste uge, da Pedersen var involveret i et styrt sammen med Niels Kristian Iversen. På grund af en dårlig bane, som senere var årsag til en aflysning af matchen, styrtede Iversen. Derefter kørte Nicki Pedersen ind i Iversens cykel og svævede en håndfuld meter gennem luften, inden han landede på hovedet.

- Jeg kører direkte ind i ham og bruger egentlig hans cykel som et flyvehop. Så snart jeg lander på forhjulet igen, så drejer mit styr rundt, og så bliver jeg kastet hen over styret og sætter simpelthen hovedet direkte ned i jorden, ligesom man ville have gjort i en swimmingpool i et hovedspring.

- Jeg kunne mærke med det samme, at det sagde ”GRRGRG” derinde, ligesom når du er ved kiropraktoren, og det var en frygtelig fornemmelse.

Venter stadig på afklaring

Straks efter kunne Pedersen mærke, at arme og ben var upåvirkede af uheldet. Skaden sidder i ryggen, som er blevet MR-skannet. Udfordringen lige nu er, at Pedersen tidligere har været skadet i ryggen. Derfor kan de gamle skader se ud som nye brud på røntgenbillederne, og det betyder, at Pedersen stadig ikke kan gå helt i gang med genoptræningen.

- Jeg skal jo ikke gå med nakkekrave en måneds tid eller to, hvis det er noget, der er et gammelt brud, så skal vi op på cyklen, så snart smerterne er gået over.

- I værste fald er der noget, der er brækket, og så får man ikke lov til at køre. Der er ingen tvivl om, at det skal jeg heller ikke - udsætte kroppen for mere end højst nødvendigt. Men er der ikke noget, der er brækket, så er jeg også sikker på, at jeg har nogle gode folk rundt om mig, så vi kan få de smerter væk, som der er i kroppen, og at jeg kan være klar i Prag. 

Efter et styrt for otte måneder siden måtte Nicki Pedersen gå med nakkekrav i 12 uger og derfor droppe resten af 2016-sæsonen.

Nicki Pedersen kører i år med i VM-serien på et wildcard på grund af sidste års ulykke og har i to grandprixer skrabet otte point sammen.