Fra fredag og frem til 1. oktober bliver alle restriktioner ophævet - få overblikket her

Fra fredag kan eksempelvis barer holde åben til midnat. Og fra 1. juli gælder coronapasset i 96 timer i stedet for de nuværende 72.

Tidligt torsdag morgen er regeringen sammen med alle Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige blevet enige om en plan for udfasningen af alle danske coronarestriktioner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Aftalen betyder, at alle restriktioner gradvist vil blive udfaset frem til 1. oktober.

11. juni

Åbningstiden på serveringssteder udvides til kl. 24.00 og til kl. 02.00 pr. 15. juli 2021.

Der bliver generelt åbnet for salg af alkohol indtil klokken 24.00 - det gælder også i detailhandlen.

14. juni

Krav om mundbind og visir bliver udfaset på alle områder undtagen for stående passager i den kollektive transport. Mundbind og visir udfases helt den 1. september 2021.

Udfasning af coronapasset begynder på de steder, hvor der er mindst smitterisiko, herunder blandt andet på biblioteker, fritids- og foreningsaktiviteter og folkeoplysning.

Dagtilbud, grundskoler, SFO, klubtilbud, efterskoler og ungdoms- og voksenuddannelser har mulighed for at vende tilbage til en normal hverdag, men opfordringen til to ugentlige test i grundskolen, efterskoler, frie fagskoler og folkehøjskoler fortsætter frem til og med september. Opfordringen gælder ikke personer, der er vaccineret eller har været smittet.

1. juli

En pcr-test er nu ikke længere gyldig i kun 72 timer, men i 96 timer - altså fire dage i stedet for tre. Det betyder, at der vil ske ændringer i coronapas-appen, og det er forventningen, at det vil ske i slutningen af juni.

Forsamlingsforbuddet indenfor bliver hævet til 250 personer.

Arealkrav og anbefalinger om afstand bliver ophævet for serveringssteder, hvor gæster "i det væsentlige" sidder ned.

15. juli

Åbningstiden på serveringssteder udvides fra klokken 24.00 til 02.00.

Forbud mod salg af alkohol lempes yderligere.

1. august

Afstandskrav og krav om sektionering for store udendørs arrangementer med siddende publikum bliver ophævet. Det gælder i den udstrækning for steder, hvor der er faste pladser og registrering af deltagere.

Krav om coronapas for arrangementer med færre end 2000 tilskuere bortfalder.

1. september

Nattelivet, herunder diskoteker, natklubber og lignende, bliver åbnet, men med fortsat krav om coronapas. Derudover vil der dog ikke være andre restriktioner.

1. oktober

Krav om visning af coronapas i nattelivet og i forbindelse med udendørsarrangementer med flere end 2000 siddende tilskuere og indendørs arrangementer bortfalder.

Anbefalinger om to ugentlige test i dagtilbud, grundskoler, SFO, klubtilbud, efterskoler og ungdoms- og voksenuddannelser bortfalder.

25.000 tilskuere til kampe i Parken

Derudover fremgår det af aftalen, at øvrige restriktioner og retningslinjer fra 14. juni bliver "ensrettet og forsimplet."

- Sundhedsmyndighedernes anbefalinger efter udfasningen af restriktioner vil begrænse sig til generelle råd om smitteforebyggelse, herunder for eksempel fokus på test og isolation ved symptomer, udluftning og hygiejne, fremgår det af aftalen.

Aftalen indeholder også andre lempelser:

  • Antallet af tilskuere til EURO 2020-kampene i Parken kan øges op til 25.000 tilskuere. DBU vil blive bedt om at undersøge muligheden herfor, herunder hvornår det i givet fald vil kunne ske.
  • Der vil blive indført en dokumentationsordning for undtagelse for test og dermed for kravet om coronapas. Det sker for at sikre en mere hensigtsmæssig kontrol for blandt andet de borgere, der er undtaget kravet, fremgår det.