Håndboldklub undersøger muligheden for ny hjemmebane

Det kan være slut med at opleve KIF Kolding København i Brøndby Hallen fra den kommende sæson - klubben rykker måske sin ene hjemmebane mod nord.

De danske herrehåndboldmestre anno 2014 og 2015 – KIF Kolding Købehavn – ser ud til at udkomme i en version 2.0 efter sommerpausen.

Koryfæerne Kasper Hvidt og Lars Jørgensen indstiller karrieren, Antonio Garcia er allerede solgt til Barcelona og landsmanden Niko Mindegia skifter til franske Chambery.

Fabio Chiuffa og Konstantin Igropulo rygtes ligeledes væk fra klubben, mens der endnu ikke er meldt noget ud omkring Bo Spellerberg og Marcus Cleverly hvis kontrakter udløber.

Men det er ikke kun på spillerniveau, der kan vente ændringer i den kommende sæson.

I et notat fra Furesø Kommune på den nordlige del af Sjælland fremgår følgende:

’Forvaltningen har modtaget en henvendelse fra KIF Kolding København, der ønsker at etablere spilafvikling og tilhørende administration i Farum Arena. Det er tale om privat sports- og kontorvirksomhed, som ikke er muligt i Farum Arena i forhold til det gældende plangrundlag.’

 

quote

Vi undersøger muligheden for at flytte hjemmebane til Farum.

Jens Boesen, KIF Kolding København-direktør

 

Det betyder helt konkret, at KIF Kolding København har spurgt Furesø Kommune om muligheden for at ændre i lokalplanen, så det udover en eventuel hjemmebane vil være muligt at have kontorer i Arenaen.

- Det handler bare om, at vi undersøger muligheden for at flytte hjemmebane til Farum, forklarer KIF Kolding København-direktør Jens Boesen til TV 2 SPORT.

KIF-klubben har siden tilføjelsen af København i sit navn haft hjemmebane i både Sydbank Arena i Kolding – og i Ewii Arena, som Brøndby Hallen hedder, når KIF Kolding København kommer forbi.

I begge sæsoner har klubben dog haft en enkelt afstikker til arenaen i Farum.

Senest i hjemmekampen mod Ribe/Esbjerg d. 14. marts.

- Vi har haft en rigtig positiv oplevelse af arrangementerne i Farum, hvor faciliterne i forhold til at få en god håndboldoplevelse er virkelig gode, siger Jens Boesen, der selvfølgelig også tænker på sin klubs meget omtalte pengekasse.

- Hvis der kommer 5000 tilskuere er det klart, at Brøndby Hallen er en bedre forretning, men gør der ikke det, så kunne Farum Arena være en bedre forretning, forklarer Boesen, der understreger, at det ikke får nogen betydning for klubbens engagement i Kolding.

- Det ændrer ikke noget. Det handler bare om, at vi afsøger muligheden for at flytte hjemmebanen - og den administration vi i dag har i Brøndby - til Farum.