Holland frygter ikke Koldings straffedronning: - Vi har en bedre målmand

De hollandske værter håber at kunne indfri de store forventninger og har stor tro på sig selv – også i en eventuel straffesparkskonkurrence.

De hollandske værter håber at kunne indfri de store forventninger og har stor tro på sig selv – også i en eventuel straffesparkskonkurrence.

På FC Twentes stadion i Enschede bliver der skrevet historie, når en af de to nationer kan løfte EM-trofæet for første gang.

Kan de to nationer ikke afgøre, hvem der skal have æren af at skrive historie efter 120 minutters spil, skal det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence. Det prøvede Danmark i semifinalen mod Østrig, mens de hollandske værter endnu har deres første straffesparkskonkurrence til gode.

- Vi har trænet på det, selvom man aldrig helt kan forberede sig på sådan et stort øjeblik, siger Hollands topangriber Vivianne Miedema, der sendte Holland på sejrskurs i semifinalen mod England med scoringen til 1-0, til pressemødet.

I Danmarks straffesparkskonkurrence mod Østrig formåede danskernes keeper, Stina Lykke fra KoldingQ, at holde målet rent. Ingen af de tre østrigske skytter passerede den 31-årige dansker.

quote

Den danske målvogter har vist, at hun er god til at redde bolde på straffespark. Men jeg synes, vi har en endnu bedre målmand.

Vivanne Miedema, Hollands landsholdsspiler

Det faktum får dog ikke Miedema til at frygte en eventuel straffesparkskonkurrence.

- Den danske målvogter har vist, at hun er god til at redde bolde på straffespark. Men jeg synes, vi har en endnu bedre målmand.

Sari van Veenendaal, der til daglig spiller for Arsenal, vogter hollændernes mål. Hun har indtil videre kun lukket to mål ind i fem kampe. Hun har endnu ikke skullet redde et straffespark i turneringen, og sådan må det ifølge Miedema gerne fortsætte.

- Men jeg håber, vi kan afgøre kampen før det.

Fuldt stadion bliver hollandsk fordel

Der er kæmpeforventninger til de hollandske værter hos et krævende og entusiastisk hollandsk publikum op til den historiske finale.

På papiret er det da også værterne, der har favoritværdigheden. De to hold tørnede sammen i gruppespillet, hvor Holland vandt 1-0. Dermed er presset på ’Oranje’. Det er dog et pres, de er klar til at håndtere.

- Vi har allerede oplevet et fuldt stadion i torsdags (i semifinalen mod Englang, red.). Det var fantastisk, og det gav hele holdet et boost, siger den hollandske landstræner, Sarina Wiegman.

Der er kickoff klokken 17:00.