I Syd- og Sønderjylland kan vi få op til 10 grader i dag

Mens det stadig er vintervejr i Nordjylland, kan man få vinterens hidtil varmeste dag i Syd- og Sønderjylland.

Torsdag er man i store dele af landet stået op til dis og tåge, mens sneen smelter ved temperaturer lige over frysepunktet.

Der er fra morgenstunden store temperaturforskelle hen over landet.

I Sydvestjylland har termometeret rundet seks graders varme, mens det i Skagen stadig er frostvejr, og selv om varmen presser alvorligt på, kan der i løbet af dagen stadig falde sne i det nordligste Vendsyssel.

Temperaturer torsdag morgen klokken otte.
Temperaturer torsdag morgen klokken otte.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Op til 10 graders varme

Torsdagens vejr bliver i det meste af landet præget af gråvejr med tåge og dis. I de nordlige egne kan der stadig komme lidt nedbør, ellers ventes overvejende tørt vejr.

Temperaturen stiger i løbet af dagen til mellem tre og otte graders varme. I Sydvestjylland og i det sydligste Sønderjylland kan det blive varmere. 

Når temperaturen et sted i landet er 9,9 grader, vil det være både årets og vinterens hidtil varmeste dag.

Det pludselige tøbrud kan mange steder give oversvømmede marker og veje. Det er kombinationen af en endnu frosthård jord, regnvejret og den smeltende sne, der giver den overhængende fare for, at store mængder vand stedvis kan give oversvømmelser - og efterhånden også forhøjet vandstand i åer og vandløb.

Varmere i weekenden

Mens kulden stadig holder stand i den nordligste del af landet, vil endnu et regnvejr i nat passere Danmark efterfulgt af mildning til hele landet.

I løbet af weekenden vil endnu varmere luft blæse frem mod os fra sydvest. Det kan ifølge de seneste prognoser sende temperaturen op omkring 10 til 12 grader på søndag, hvor der tilmed er gode chancer for sol.

Det er helt forårsagtigt vejr, der kommer blot kort tid efter, Danmark har oplevet det koldeste vintervejr i ni år.