'Kongemål' sikrer mestrene tre matchbolde i DM-finalen

Esbjerg Energy er snublende nær sit andet DM-guld i træk efter en 1-0-sejr over Gentofte.

Canadiske Kodie Curran har været blandt de mest toneangivende spillere i DM-slutspillet, og i den fjerde DM-finale viste han igen sine store kvaliteter.

Curran og Esbjerg var foran med 2-1 i kampe før opgøret på udebane mod Gentofte, og efter bare 40 sekunders spil bragte Kodie Curran vestjyderne på sejrskurs.

- Kongemål han laver. Han tager turen nede bagfra eget mål. Han får tørret den sidste back fuldstændig, sagde TV 2 SPORT's ekspertkommentator Lasse Degn.

Det var Currans 16. point i slutspillet, hvor han er nummer tre på toplisten efter holdkammeraterne Brock Nixon og Jordan Knackstedt.

Netop Knackstedt lukkede ham definitivt, da Gentofte i det sidste minut tog målmanden ud for at sætte en ekstra markspiller på banen.

Pucken blev sendt fri af Esbjergs zone og blev opfanget af Ryan Martindale, der sendte pucken ind til en helt fri Knackstedt, der kunne gøre det til 2-0 med under et minut tilbage.

- Det er altid en forløsning at komme foran 3-1 i serien. Vi er meget tilfredse med at vinde 2-0 herovre. Vi bliver selvfølgelig presset, men det er, som om vi pakker os sammen og står tilbage og bokser pucken ud og blokerer skud, når vi bliver presset. Det viser sig at være godkendt i dag, siger Anders Krogsgaard til TV 2 SPORT.

Der spilles bedst af syv kampe i finaleserien, så Esbjerg har nu tre matchbolde til at sikre sig DM-guldet.

Esbjerg kan afgøre sagerne på hjemmebane på søndag. Du kan se kampen på TV 2 SPORT fra klokken 17.