Landstræner hylder den skjulte EM-stjerne fra Vejen

Landsholdets Sanne Troelsgaard skal ifølge landstræneren have stor ære af holdets finaleplads ved EM i fodbold.

I skyggen af Kvindelandsholdets EM-succes gemmer sig en vigtig og nogle gange skjult brik. Sådan en som modstanderen slår sig på, og sådan en som er ekstra vigtig, når holdet er presset.

Det drejer sig om midtbanespilleren Sanne Troelsgaard. 

- Hun tager sit eget hjerte ud og lægger det der, hvor holdet er. Hun gør alt for holdet. Hun er motoren og hjertet på holdet, når vi har det svært, og der skal arbejdes igennem, siger landstræner Nils Nielsen til TV 2 SPORT.

quote

Hun gør alt for holdet. Hun er motoren og hjertet på holdet, når vi har det svært.

Nils Nilsen, landstræner

- Jeg vil ikke sige, at hun er vores bodyguard, men hun passer på de andre. Når en modstander har gjort et eller andet ved af vores spillere, så står Sanne der altid.

Hun er født og har startet karrieren i Vejen. Siden har hun spillet i både Kolding, Sønderjydske og Haderslev. Den 28-årige dynamo er på banen en indpisker, som ofte går forrest. Somme tider i så høj en grad, at temperamentet koger over, så holdkammeraten Theresa Nielsen bliver nødt til at træde til.

- Hun har rigtig stort temperament. Det er ikke alle, der kan få hende til at køle ned, men det ved jeg, at jeg kan. Det kan være i en hård tone, men hun ved, at når jeg siger det, så skal hun lige tælle til 10, siger Theresa Nielsen.

quote

Hun har rigtig stort temperament. Det er ikke alle, der kan få hende til at køle ned, men det ved jeg, at jeg kan.

Theresa Nielsen, landsholdsspiller

De to kender ikke bare hinanden fra landsholdet, men også fra deres fælles fortid på klubplan i Brøndby, ligesom de deler værelse under EM.

- Hun er en af de få, der kan styre mig på banen. Hun får mig ned, når jeg bliver for hidsig eller ikke taler ordentligt til mine medspillere, siger Troelsgaard.

Og så er hun ifølge landstræneren lige så vigtig for holdet som profilerne Pernille Harder og Nadia Nadim, der ved EM har stjålet de fleste overskrifter.

- Hvis modstanderne holder specielt øje med Harder og Nadim, så skal der være nogen andre, der kan score, og det har rigtig tit været Sanne, der har poppet op der, siger landstræneren.