Løse hjulbolte får Legoland til at skærpe sikkerheden

De farlige hærværk, der kan afstedkomme voldsomme trafikulykker, er sket flere gange i Billund.

Byder sommeren på en tur til Legoland i Billund, vil man blive mødt med skilte, der opfordrer til at tjekke, om nogen har løsnet bilens hjulbolte, mens man selv har boltret sig i parken. 

Det er nemlig sket flere gange for nyligt, at gæsternes biler er blevet udsat for hærværket. Derfor bliver sikkerheden på parkeringspladserne nu skærpet, skriver JydskeVestkysten.

- Vores gæsters sikkerhed er vores højeste prioritet i Legoland, og derfor har vi på den baggrund øget vores tilstedeværelse på parkeringspladserne, og vores parkeringsvagter er meget opmærksomme på problemet, siger Kasper Tangsig, PR-koordinator i Legoland, til avisen og fortsætter:

- Vi har faktisk også opsat mobil overvågning på vores parkeringspladser, og så har vi sat skilte op, hvor vi opfordrer folk til at tjekke deres hjul, inden de forlader parkeringspladserne, tilføjer han.

Lufthavnen også ramt

Ikke langt fra Legoland i Billund Lufthavn har de også haft hærværket tæt på.

Her kender de til et tilfælde, hvor en bil, der har holdt ved lufthavnen, har fået løsnet hjulene. 

- Vi har 24 timers bemanding både på videoovervågning og i bemandede biler, der kører rundt i området, forsikrer Jan Hessellund, kommerciel chef i Billund Lufthavn, til JydskeVestkysten.

Han blev opmærksom på hærværket ved lufthavnen gennem politiet, og han opfordrer dem, der bliver udsat for det, til at tage direkte kontakt til lufthavnen, så de kan tjekke videoovervågningen.

Håber overvågningen sætter en stopper

Det seneste tilfælde ved Legoland er sket den 24. juli, men hvor længe de ekstra sikkerhedstiltag og overvågning på parkeringpladsen vil fortsætte, har forlystelsesparken ikke taget stilling til.   

- Det er noget, vi evaluerer på løbende, afhængig af om der kommer flere tilfælde, eller om det bare var en kort periode, siger Kasper Tangsig og tilføjer, at han håber på det sidste.

Politiet har på landsplan modtaget over 600 anmeldelser om løsnede hjulbolte.