Ny topchef for chokoladegigant med 140.000 ansatte kommer fra Kolding

Mars Inc., som Poul Weihrauch fra Kolding får ansvaret for, sælger ifølge Financial Times for mere end for eksempel Coca-Cola.

Danske Poul Weihrauch bliver til efteråret topchef i virksomheden Mars Inc.

Dermed bliver koldingenseren chef for i omegnen af 140.000 medarbejdere og kommer til at sidde for bordenden, når der skal træffes beslutninger for brands som Dolmio, Bounty, Snickers og chokoladen, det hele startede med, Mars.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det amerikanske selskab onsdag.

Kongen af dyrefoder

Direktørskiftet sker til september, når Poul Weihrauch overtager ansvaret fra amerikanske Grant F. Reid, der har været øverste på chokoladekagen siden 2004.

Dermed klatrer danskeren helt til tops efter 22 år hos Mars Inc., hvor han seneste har været direktør for virksomhedens store dyreafdeling, Mars Petcare.

Inden Poul Weihrauch kom til Mars Inc. i 2000, var han seks år hos konkurrenten Nestle, og før det slog han sine folder hos danske Stimorol.

Han er uddannet fra Aalborg Universitet og bor i dag, ifølge Mars' hjemmeside, i Waterloo uden for Bruxelles sammen med sine kone og tre børn.

Chokoladegigant

Det er ikke kun målt på antallet af medarbejdere, at danske Poul Weihrauch får en af erhvervslivets tungeste poster.

Hver år laver det anerkendte magasin Forbes en liste over de største privatejede firmaer i USA, og her var Mars Inc. sidste år nummer fire.

Fordi virksomheden er privatejet - og dermed ikke handles på børsen - er der ikke samme gennemsigtighed i forhold til finansielle nøgletal, som der er med andre selskaber på samme størrelse. Men i pressemeddelelsen skriver Mars Inc. selv, at virksomheden sælger for cirka 45 milliarder dollars - svarende til omtrent 300 milliarder danske kroner - om året. Ifølge Financial Times er det mere end eksempelvis Coca-Cola.

Poul Weihrauch bliver ny topchef i Mars Inc., der blandt andet er kendt for sine mange chokoladebarer, og som har i omegnen af 140.000 ansatte.
Poul Weihrauch bliver ny topchef i Mars Inc., der blandt andet er kendt for sine mange chokoladebarer, og som har i omegnen af 140.000 ansatte.
Foto: Pressefoto

Konkret består Mars-imperiet af fire forretningsområder:

Udover chokoladebenet, der er samlet under navnet Mars Wrigley, og dyrefoder, der under ét bliver kaldt Petcare, drejer det sig om Mars Food - der blandt andet har brands som Dolmio og Miracoli - samt Mars Edge, der har til formål at "forbedre sundheden gennem ernæring".

Det største job

Poul Weihrauch fra Kolding får stor ros på LinkedIn af Per Bank, der er administrerende direktør for Salling Group.

Han hæfter sig ved, at Poul Weihrauch kommer til at stå i spidsen for hele den globale organisation. 

- Formentlig er der dermed tale om, at Poul indtager det største job, en dansk erhvervsleder – måske en dansker? – nogensinde har haft, når han stiller sig i spidsen for Mars’ flere hundrede tusinde associates, skriver han på det sociale medie.

Per Bank stiftede første gang bekendtskab med Poul Weihrauch, da de mødte hinanden i det, som Salling Group-direktøren kalder "fordums tiders jyske lokalbrag".

Per Bank spillede for Kolding Boldklub, mens Poul Weihrauch var målmand for KIF - Kolding Idræts Forening.