TV der bevæger dig

Nyt snevejr på vej - her rammer det onsdag

Onsdag aften og natten til torsdag rammes også Syd- og Sønderjyllands af snevejret, som kan give et par centimeter sne.

Også den østlige del af Syd- og Sønderjylland rammes af snevejr i løbet af onsdagen. Foto: TV2 Vejr

I samarbejde med tv2.dk

Selvom vi tirsdag har haft den varmeste dag i Danmark siden slutningen af januar, kommer vejret onsdag med en venlig reminder til os om, at det altså endnu ikke for alvor er forår.

Tværtimod bider vinteren igen fra sig, når et lille lavtryk fra fra grænseegnene mellem Polen og Tyskland onsdag bevæger sig op mod Bornholm.

I forbindelse med lavtrykket breder et nedbørområde sig ind over hele den østlige del af landet, og nedbøren vil i stor stil falde som sne.

Breder sig langsomt fra sydøst op over landet

Nedbørområdet vil nå frem til Sydhavsøerne og Bornholm ud på formiddagen og kan begynde som regn eller slud, men det vil ret hurtigt slå over i sne samtidigt med, at det bevæger sig videre mod nord og øst.

Ud på eftermiddagen når snevejret frem til Storebælt østfra, og sidst på eftermiddagen eller om aftenen kan man også få snevejr på Fyn og i Østjylland.

Sneen kan især til aften lægge sig

Sneen vil falde ved temperaturer lige over frysepunktet, der i aftentimerne falder lidt.

I de lyse timer vil det sandsynligvis blive som tøsne, men når mørket falder på, og let frostvejr sætter ind, kan snevejret give et par centimeter eller tre frem mod torsdag morgen.

Derfor skal man naturligvis være opmærksom på risikoen for både sne- og isglatte veje, men snevejret bliver ikke nær så omfattende som det, vi oplevede mandag.

Torsdag morgen kan snevejret muligvis også brede sig ind over den nordlige del af Jylland.

 

Mere vejr