TV der bevæger dig

Nyt snevejr på vej - sådan rammer det i nat

Når et lille lavtryk bevæger sig ind over Danmark onsdag aften og nat, får vi snevejr flere steder - også i Syd- og Sønderjylland.

Torsdag morgen vil en del syd- og sønderjyder stå op til snevejr. Foto: TV2 Grafik

I samarbejde med tv2.dk

Vi er nået ind i den sidste tredjedel af kalenderens første forårsmåned, men der er ikke foreløbigt udsigt til regulært forårsvejr, oplyser TV2s meteorolog Danny Høgsholt.

Tværtimod venter der endnu mere vintervejr i det kommende døgn, når et lille lavtryk og det tilhørende frontsystem i aften og nat skal ind over Danmark vestfra.

Begynder som regn, men går over i sne

Det giver allerede i løbet af aftenen udbredt regn i Vestjylland, men når fronten breder sig længere ind over landet, vil nedbøren gradvist gå over i sne ved temperaturer omkring eller lige over frysepunktet.

Sneen bliver derfor af den våde og tunge slags, og det kan let give sjappede og glatte veje i nattens løb og ikke mindst frem mod torsdag morgen.

Tidligt torsdag morgen, når de fleste af os skal til arbejde, vil det stadig sne mange steder på øerne, og på Bornholm holder snevejret først op sidst på formiddagen.

Lokalt op til fem centimeter tøsne

TV 2 Vejrets prognoser peger på, at der kan falde sne, der svarer til mellem to og fem millimeter nedbør.

Det vil kunne samle sig til et par centimeter tøsne nogle steder, men det kan ikke udelukkes, at man især på Sjælland måske kan få op mod fem centimeter sjappet sne frem mod torsdag morgen.

Derfor gør man klogt i at afsætte ekstra tid til at komme igennem morgentrafikken i navnlig den østlige del af landet.

Sneen vil dog smelte hurtigt igen allerede torsdag formiddag, når temperaturerne stiger til mellem tre og otte grader.

 

Mere vejr