TV der bevæger dig

Påvirket af amfetamin og med to børn på bagsædet: 27-årig anholdt i Varde

En 27-årig mand kørte fra politiet i Varde med sine to små børn på bagsædet og narko i blodet.

Foto: Kim Haugaard, Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Politiet i Syd- og Sønderjylland har sigtet en 27-årig mand for narkokørsel efter at han fredag aften kørte fra en patruljevogn på Vardevej i Varde.

Efter en hæsblæsende jagt, hvor politiet nåede en hastighed på 160 kilometer i timen, fandt de ham på en gårdejendom - og med to børn på omkring to og fem år på bagsædet.

- Vi er ved at få fat på nogle pårørende, som kan hente børnene og derudover kontakter vi de sociale myndigheder, siger vagtchef ved Syd og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt.

 De kunne samtidig konstatere, at manden var påvirket af amfetamin og hash, ikke havde kørekort, kørte på stjåldne plader og at bilen ikke var registreret. 

Børnene er blevet hentet 

Klokken kvart i 22 er børnene blevet hentet af deres mor.

- Og som man også godt kan forstå, var hun ikke særlig begejstet, siger Erik Lindholdt.

Når sager som denne involverer børn, sørger politiet for, at de sociale myndigheder i kommunen bliver indblandet.

- Vi skal sørge for, at der bliver fulgt op på sagen, for den her adfærd er fuldstændig uacceptabel og uansvarlig, siger han.   

Kørte fra politiet og gemte sig

Politiet spottede kort efter klokken 20 bilen, fordi den kørte med mistænkelig høj fart på Vardevej i Varde og da de satte efter bilen øgede den farten ydeligere.

Patruljevognen mistede bilen af syne og kørte rundt i området, hvor de fandt bilen på en gård i nærheden, som ikke var mandens ejet hjem - de formoder, at den 27-årige forsøgte at gemme sig.

Manden er blevet sigtet for at have kørt med narkotika i blodet, at have kørt uden kørekort og de nu skal undersøge de præcise forhold omkring bilen og nummerpladerne.

Fordi politiet var for langt fra bilen til at kunne måle hastigheden, kan han ikke sigtes for at have overskredet hastighedsgrænsen. Det giver ifølge Erik Lindholdt heller ikke umiddelbart anledning til en højere straf, at han har haft sine to børn på bagsædet på trods af, at han har udsat dem for fare.

Indtil videre har de beslaglagt bilen, som efter deres udsagn er på kanten af loven på alle parametre.