Ribe Esbjerg-talent hårdt ramt - sov 20 timer i træk i mørkt værelse

U21-landsholdets og Ribe Esbjerg HH's hårdtskydende højre back Nikolaj Enderleit døjer fortsat med hjernerystelsen fra VM.

Det blev kulminationen på en stor turnering, da Danmarks U21-landshold vandt VM-sølv i søndags, men for Ribe-Esbjerg-spilleren Nikolaj Enderleit sluttede turneringen allerede torsdag.

Med fem minutter tilbage af kvartfinalen mod Rusland slog den 20-årige dansker sit hoved så hårdt i gulvet, at han straks måtte udgå og efterfølgende blev kørt på hospitalet.

Her var dommen en hjernerystelse, og knap en uge efter episoden plager det stadigvæk Enderleit. Det fortæller han i et interview med JydskeVestkysten.

- Jeg sover meget, og det går meget op og ned. Jeg har regelmæssig hovedpine og ligger meget i et mørkt værelse, fortæller Enderleit, der på baggrund af træthed i dagene efter sov 20 timer, da han igen kom hjem til forældrenes hus i Kolding, hvor han i øjeblikket bliver passet.

quote

Jeg har regelmæssig hovedpine og ligger meget i et mørkt værelse.

Nikolaj Enderleit, Ribe Esbjerg HH

Op til episoden havde bagspilleren spillet en stor turnering, hvor han havde været en af de bærende kræfter på det danske hold.

- Det er rigtig synd for Nikolaj, at han skal forlade sin sidste slutrunde som ungdomslandsholdsspiller på denne måde, og jeg håber alt det bedste for ham, sagde U21-landstræner Morten Henriksen efter episoden.

Og imens kvartfinalen og den imponerende sejr på 38-31 mod Rusland stadig står klart for de fleste, så er kampen helt væk i bevidstheden hos Nikolaj Enderleit.

- Jeg har hukommelsestab, og jeg kan ikke huske noget fra kampen overhovedet. Det begyndte først at lysne under scanningen på hospitalet, uddyber Enderleit til JydskeVestkysten.

På billederne fra hallen kunne det ses, hvordan Ribe-Esbjerg-spilleren var mødt op og samtidig var med på det afsluttende holdbillede, hvor U21-landsholdet stod med sølvmedaljerne. Det var Enderleit dog tvunget til, da det danske hold ikke havde hotelværelse længere og skulle med flyet hjem sent søndag aften.

Den 20-årige bagspiller fortæller til avisen, at landsholdets fysioterapeut, Morten Frank, er fortrøstningsfuld, når han ser, hvor hurtigt Enderleit er i bedring. Når hovedet igen tillader det, starter han op i sin nye klub Ribe-Esbjerg, efter han sidste sæson spillede for TM Tønder.