TV der bevæger dig

Sønderjyske betaler målmandsleje i dåseøl

Ishockeyklubben Sønderjyske måtte betale en amatørklub fra Odense en usædvanlig pris for leje af en målmand i december - regningen lød på 72 dåseøl.

72 af denne slags kostede det, at låne en målmand.

I samarbejde med tv2.dk

Der var nok en del ishockeyfans, der undrede sig, da Sønderjyske imellem jul og nytår hentede en back fra en odenseansk amatørklub ind som målmand til dobbeltkampene mod Rungsted Seier Capital.

Skader, sygdom og U20-VM i Canada betød, at Sønderjyske måtte se bort fra fire af klubbens faste målmænd og tænke alternativt på målmandsposten. Derfor besluttede klubben at indkalde Jesper Nielsen, som for år tilbage havde seks kampe på sønderjydernes bænk som reserve - den første helt tilbage i 2011.

22-årige Jesper Nielsen havde ellers lagt drømmen om en professionel karriere på is i 2014, og spiller nu motionshockey for amatørklubben HCA Odense - vel at mærke på et niveau, hvor hverken slagskud eller tacklinger er tilladt - da der pludselig var bud efter ham fra landets bedste række.

- Jeg blev ringet op af Dan (Ceman, cheftræner i Sønderjyske, red.), og så gik det stærkt. Jeg var med til morgentræningen i dag, og efter vi havde spist middag, så blev jeg spurgt, om jeg var klar til at starte inde. Det takkede jeg selvfølgelig ja til, og det gik jo meget godt. Det er lidt en drengedrøm, sagde Jesper Nielsen til soenderjyske.dk efter sin debut den 29. december .

Jesper Nielsen stod to kampe for Sønderjyske og var med til at vinde 3-1 i Rungsted og tabe 5-4 til samme modstander på hjemmebane, inden klubben igen kunne stille med en af sine faste målmænd.

Og så skulle man måske tro, at historien, der i sig selv er udsævanlig, sluttede der. Men nej.

HCA Odense forlangte nemlig betaling fra Sønderjyske for lånet af Jesper Nielsen i et humoristisk opslag på Facebook - en betaling, der var endnu mere usædvanlig end historien bag: Der skulle nemlig afregnes i dåseøl.

 

Hele regningen til Sønderjyske lød på 72 dåser øl, fordelt på:

  • 48 øl for selve udlejningen
  • 12 øl for en udesejr
  • 8 øl for pointafgift i begge kampe
  • 4 øl for slitage af motionsspillers fremragende form.

Dermed så det altså ud til, at Sønderjyske-cheftræneren måtte en tur over grænsen for at holde sig på god fod med Odense-klubben.

Søndag kom så svaret fra Metal Ligaens nummer fire, der er klar med betalingen, men dog er blevet opmærksom på en fejl i den fynske faktura.

 

 

HCA Odense "mangler nemlig momsen," påpeger sønderjyderne, og derfor runder klubben fra grænselandet betalingen op fra tre til fire kasser Heineken.

Afregningen kommer til at ske den 21. januar, hvor HCA Odense skal til Sønderjylland og spille en kamp.

Dermed ser det altså ud til, at Sønderjyske fortsat har muligheden for at ringe til Jesper Nielsen i fremtiden.

Mere sport