Sønderjyske holder fast i top-6 med uafgjort i Silkeborg

Sønderjyske fik uafgjort i Silkeborg og har gode muligheder for at overvintre i superligaens top-6.

Sønderjyskes drømme om at nå med i top-6 lever fortsat i bedste velgående. Det stod klart, da sønderjyderne mandag spillede 1-1 ude mod Silkeborg i Alka Superligaen.

Hjemmeholdet kom ellers foran ved Robert Skov, men missede muligheden for at mindske afstanden op til Sønderjyske i tabellen, da Johan Absalonsen udlignede til slutresultatet kort før pausen.

Med pointdelingen er Jakob Michelsens mandskab på sjettepladsen med 29 point. Silkeborg ligger på 11.-pladsen med 23 point.

Det var hjemmeholdet, der kom klart bedst fra land i opgøret. Efter en stille start bragte Robert Skov Silkeborg foran 1-0 efter 17 minutter. Davit Skhirtladzes aflevering havnede hos kantspilleren, hvis afslutning ramte Kees Luijckx, og bolden snød Lukas Fernandes i gæsternes mål.

Silkeborg lykkedes flere gange i første halvleg med at få de offensive spillere i løbedueller med gæsternes forsvar, og det brændte i flere omgange på foran Fernandes' mål, uden at Silkeborg kunne øge føringen. Det blev dyrt, for fem minutter før pausen udlignede Johan Absalonsen til 1-1. Kantspilleren tog chancen uden for feltet, og hans langskud røg ind bag en ikke sagesløs Thomas Nørgaard i Silkeborgs mål til pausestillingen.

Sønderjyske kom bedre med efter pausen, hvor der dog var langt mellem de spillemæssige højdepunkter. Indskiftede Simon Kroon og Tommy Bechmann havde begge muligheder for at give gæsterne føringen, men en blanding af manglende skarphed og godt forsvarsspil af værterne satte en stopper for de ambitioner.

I slutfasen pressede Silkeborg på for at afgøre opgøret, men det lykkedes ikke, og derfor delte holdene.