Vinterens koldeste nat venter - med risiko for glatte veje

Efter morgenens snevejr, så ligger der stadig sne især vest for Horsens - og i et område fra Kolding mod Ribe. De steder, der ligger sne, kan temperaturen lokalt nå ned omkring -10 grader.

Kold luft er på vej ned over Danmark og kombineret med klart vejr, så giver det både en kold nat og risiko for glatte veje.

Det er alle steder i landet, der er risiko for is- og rimglatte veje, og stedvis kan der stadig ligge lidt sne tilbage fra morgenens snevejr, som lokalt også kan give sneglatte veje. 

Også søndag lover meterologerne smukt vejr med sol. Her er det Kurveholmen i sne ved Ribe. 
Også søndag lover meterologerne smukt vejr med sol. Her er det Kurveholmen i sne ved Ribe. 
Foto: Torben Hestehave

Der er således al mulig god grund til at køre ekstra forsigtigt fra lørdag aften og frem til langt op af søndagen, hvor frosten kan vare ved.

Vinterens hidtil koldeste nat kan nemlig vente forude. Temperaturen de fleste steder vil nå ned mellem to og fem graders frost.

Stedvis vil temperaturen kunne nå ned på -7 grader, og sker det, er det koldere end de -6,8 grader målt den 16. december, som indtil videre er vinterens laveste temperatur.

Det kan ikke udelukkes, at temperaturen kan nå endnu længere ned.

Efter morgenens snevejr, så ligger der stadig sne i den sydlige halvdel af Jylland - især vest for Horsens - og i et område fra Kolding mod Ribe.

Og i disse områder kan det ikke udelukkes, at temperaturen falder til -10 grader.