Arbejdsflytning koster Fredericia 35 arbejdspladser

Den store regeringsrokade om statslige arbejdspladser står nu til at koste Fredericia 35 job. Der var ellers glæde, da det blev offentliggjort torsdag, at Fredericia ville få 47 statslige arbejdspladser.

Der var glæde i en række sydjyske kommuner torsdag, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) offentliggjorde, at en række statslige arbejdspladser bliver flyttet til byer udenfor København. En af de kommuner, hvor glæden var stor, var Fredericia, der fik stillet 47 nye statslige arbejdspladser i sigte. Syv heraf er administrative stillinger, der flyttes til Energinet.dk i Erritsø.

De 47 nye arbejdspladser er dog ikke den eneste udflytning, der kommer til at ske i kommunen. 

Det viser sig nemlig, at 35arbejdspladser fra den selvstændige, offentlige virksomhed Energinet.dk i Erritsø flyttes til Esbjerg i forbindelse med den store udflytning.

- Vi er overraskede. For nyligt var ministeren på besøg og sagde, at det ikke var aktuelt at udflytte os, da vi jo allerede var udflyttet, siger tillidsmanden for de HK-ansatte, Berit Schilling, til TV SYD.

Det interessante ved sagen er, at Energinet.dk lige netop blev flyttet til Fredericia fra København for ti år siden, og nu ser det altså ud til, at 35 af medarbejderne flyttes endnu længere vestpå.

- Jeg har mærket på egen krop, hvordan det er at flytte. Jeg flyttede frivilligt med for otte år siden. Vi er mest overraskede over, at man flytter fra provinsby til provinsby, siger Berit Schilling.

Du kan se mere i TV SYDs nyheder kl. 19.30.