Regionen tog på charmeoffensiv i København

Kun en brøkdel af knap 400 medarbejdere har været villige til at flytte med Naturerhvervsstyrelsen fra København til Augustenborg.

Borgmester Erik Lauritzen fra Sønderborg Kommune frygtede at det ville blive svært. Med rette. For indtil nu er kun 14 ud af 392 medarbejdere flyttet med Naturerhvervsstyrelsen fra København til Augustenborg.

Men de skal i hvert fald ikke holde sig tilbage, hvis det for eksempel er jobmuligheder til ægtefællen, de er bekymret over. For der er masser af job til højtuddannede i Syddanmark. Blandt andet på nogle af Danmarks største erhvervsvirksomheder Danfoss, Lego og Linak.

Derfor var en stribe virksomheder og organisationer fra Syd- og Sønderjylland søndag i København for at fortælle om job-, karriere-, bosætnings- og fritidsmuligheder her i området.

quote

Det bagved fylder faktisk rigtig meget. Det er jo der vores tryghed er. Det er en meget stor beslutning, der handler om fritidsinteresser, ægtefæller med mere.

Camilla Høholt Smith, direktør, work-live-stay, Vejle

- For det første fremhæver vi, at vi har mange virksomheder som også mangler arbejdskraft, så en ægtefælde vil kunne få job, siger formanden for DJØF, Lisa Ferbing, til TV SYD.

Arrangørerne er rigtig glade for besøget. For det er ikke kun jobbet, der spiller ind. Det ved Camilla Høholt Smith, der hjælper syddanske virksomheder med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

- Ud over at det gode job er det, der gør, at man flytter, så fylder det bagved faktisk rigtig meget. Det er jo der vores tryghed er. Det er en meget stor beslutning, det handler om fritidsinteresser, ægtefæller med mere, forklarer Camilla Høholt Smith, der er direktør i work-live-stay i Vejle.

Indtil videre er 107 af de 392 stillinger i Augustenborg blevet besat.