TV der bevæger dig

Varde fik ingenting - borgmester satser på forsvarsforliget

Varde fik ingen nye statslige arbejdspladser til kommunen, men håber på gevinst i forsvarsforliget.

00:21

Vardes borgmester Erik Buhl satser på at få flere statslige arbejdspladser til sin kommune i forsvarsforliget. Video: Finn Grahndin, TV SYD

Varde Kaserne er i spil til flere statslige arbejdspladser i forbindelse med det kommende forsvarsforlig. Foto: Kristoffer Hauervig Frederiksen, TV SYD

Vardes borgmester Erik Buhl satser på at få flere statslige arbejdspladser til sin kommune i forsvarsforliget. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

1 af 3

Læs også Kun få nye statslige arbejdspladser til Syd- og Sønderjylland

Borgmester i Varde, Erik Buhl (V), er en noget skuffet mand ovenpå regeringens forbigåelse af hans kommune i fordelingen af statslige arbejdspladser til provinsen. Kommunen havde sat næsen op efter at få VisitDenmark til kommunen, men fik ingenting.

- Nu fik vi desværre ingen mandarin i vores turban, men vi håber på i forbindelse med forsvarsforliget at få en stor appelsin i vores turban, siger Erik Buhl, borgmester i Varde, til TV SYD. 

Nu fik vi desværre ingen mandarin i vores turban, men vi håber på i forbindelse med forsvarsforliget at få en stor appelsin i vores turban.

Erik Buhl (V), borgmester Varde

I forvejen er der knapt 1.600 statslige arbejdspladser i Varde Kommune, hvoraf de ca. 1.400 af dem er beskæftiget under forsvarsministeriet - primært ved Varde Kaserne. Det placerede før dagens melding om udflytning Varde på en 27. plads over alle danske kommuner.

Regeringen regner med at oprette 600 arbejdspladser uden for København i forbindelse med forsvarsforliget, der snart skal indgås.  

Læs også Varde håber at få VisitDenmark