Sikkerhedsstyrelsen: Det er dybt rystende

Mette Cramon fra Sikkerhedsstyrelsen mener, at fyrværkerilagrene, der de seneste dage er fundet, er bekymrende.

De er rystede i Sikkerhedsstyrelsen. Godt nok er der stor aktivitet omkring deres kampagne om ulovligt fyrværkeri, men de seneste døgn er flere store lagre med kanonslag og krysantemumbomber blevet fundet af politiet. Senest på en landejendom ved Rødding, hvor 37.000 kanonslag og 1000 krysantemumbomber blev konfiskeret.

- Jeg synes, at det er dybt rystende, når vi ser alle de beslaglæggelser, som politiet laver i øjeblikket rundt omkring i landet. Og jeg bliver rigtig ked af det, fordi en ting er, at det er ulovligt, men det her kan faktisk betyde, at der er folk, der dør, siger Mette Cramon, der er pressechef i Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen har frem mod nytårsaften i år lanceret en kampagne mod det ulovlige fyrværkeri, som kostede flere mennesker livet, da 2014 blev 2015.

- Dem, vi gerne vil nå med vores budskab, er de, som køber det. Og simpelthen sige til dem at grunden til, at det er ulovligt, det er fordi, du slår dig selv og dine nærmeste ihjel. Og man kan sige, at hvis der ikke er nogen, der bliver fristede og køber det, så var der heller ikke noget marked for de her bagmænd, siger Mette Cramon.

Du kan læse mere om kampagnen på kampagnens hjemmeside. Og se da Mette Cramon var med direkte i TV SYDs 19.30-udsendelse.