Lokal Venstre-mand skal til Bruxelles

Efter optælling af de personlige stemmer i dag sikrede Asger Christensen, (V), fra Jordrup sig en plads i EU-parlamentet.

Asger Christensen fra Jordrup kommer til at sidde i det nye EU-parlament. De fleste vil kende ham fra de allestedsnærværende bigballer med hans kontrafej på markerne i det ganske land. Han har fået 31.303  personlige stemmer og bliver dermed nummer 3 på Venstres liste.

Efter optælling af listestemmerne i går fik Venstre tre mandater og et fjerde, når, eller man skulle måske sige hvis, Storbritanien på et eller andet tidspunkt forlader EU og tager deres parlamentsmedlemmer med.

- Jeg er lettet, men også ydmyg over den tillid, som 31.000 danskere har vist mig, siger Asger Christensen til TV SYD.

quote

Jeg er lettet, men også ydmyg.

Asger Christensen, MEP, Venstre.

Topscorer på Venstres liste er Morten Løkkegaard, tidligere TV-journalist, med 207.558 stemmer.

Nummer to er Søren Gade, tidligere forsvarsminister, med 201.666 stemmer. Søren Gade førte indtil Århuskredsens resultater kom ind lidt efter klokken 18.

quote

Det er mit netværk i landbruget, der har hjulpet mig i dag.

Asger Christensen, MEP, Venstre.

Asger Christensen slår med sin tredjeplads Linea Søgaard-Lidell, der måtte nøjes med 24.145 stemmer, og hun står så til det fjerde mandat, når/hvis briterne forlader festen. Faktisk halede Søgaard-Lidell ind på Asger Christensen i løbet af eftermiddagen, men nåede altså aldrig op. Der var stadig cirka 7500 op til Asger Christensen, da det sidste valgsted, Gladsaxe Kredsen, afleverede deres resultat.

- Det er mit netværk i landbruget, der har hjulpet mig til det her resultat. 100 landmænd i hele landet har sat 220 bigballer op med min valgplakat, fortæller den nybagte MEP.

Slemt står det imidlertid til for Liberal Alliances Mette Bock. Selvom hun har fået 35.244 personlige stemmer, fik hendes parti, Liberal Alliance, ikke stemmer nok til et mandat.

Hvem er den nye MEP