TV der bevæger dig

Valgkamp: Nu bliver der kamp om lygtepælene

Med både EU-valg og folketingsvalg skal kandidaterne kæmpe om din opmærksomhed.

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) er kandidat til Folketinget og har længe haft sine valgplakater klar. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Lørdag klokken 12.00 må kandidater til Europa-parlamentet hænge deres valgplakater op. Der bliver hård kamp om at få sit ansigt op i lygtepælene, for folketingsvalget lurer også lige om hjørnet.

Det gælder om at sove med støvlerne på og være klar ved de gode vejkryds

Asger Christensen (V), kandidat til Europa-parlamentet

- Det er jo kampen om de rigtige placeringer. Så lørdag 12.00 sidder folk oppe i lygtepælene. Så det gælder om at sove med støvlerne på og være klar ved de gode vejkryds, hvor plakaterne bliver set, siger EU-kandidaten Asger Christensen (V). 

Utålmodige kandidater

Karina Adsbøl (DF) er også klar med sine plakater. Men hun er folketingskandidat, så hun må pænt vente, til statsministeren har udskrevet valget.

- Det ville være fint, hvis Løkke udskriver valget lørdag, så folketingsvalget bliver samtidig med EU-valget. Så kan vi også få plakater op lørdag, siger hun. 

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) er også folketingskandidat, og hun håber også, Løkke udskriver valg i en fart. 

- For eksempel vil jeg gerne have plakater op ved nogle af uddannelsesstederne, men der kan være en masse gode steder, der bliver optaget. Men så er det jo sådan, det er, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Op i træet

Hvis pladsen i lygtepælene slipper op, kan politikerne også hænge plakater op i vejtræerne. Men man må ikke skade træet, så det er forbudt at sømme, skrue eller nagle plakater op i et træ. 

Læs også Alle spørger: Hvornår kommer valget?