Far og søn indtager byråd sammen

I Tønder har Borgerlisten fået tre mandater. To af dem går til Thomas Ørting Jørgensen og hans søn Carl Thier Ørting Jørgensen.

Rettelse: Tidligere stod, at Borgerlisten i Tønder kun fik to mandater. Listen fik dog tre.

Æblet falder sjældent langt fra stammen. 

Det gør det i hvert fald ikke i Tønder Kommune, hvor Carl Thier Ørting Jørgensen (L), der er 18 år gammel og går i 3.G på gymnasiet, er kandidat til byrådet for Borgerlisten. 

Det samme er hans far, Thomas Ørting Jørgensen, der er spidskandidat, og stiftede partiet i Tønder tilbage i 2017.

De har begge fået en plads i byrådet og besætter dermed to af Borgerlistens tre mandater.

Politik ind med modermælken

For Carl Thier Ørting Jørgensen har politik altid fyldt meget. 

Han fortæller, at hans far er politisk aktiv, og hans mor er uddannet inden for statskundskab. Derfor har samfundsdebatten altid fyldt over middagsbordet.

quote

Min mor og søster glæder sig selvfølgelig over, at vi begge er blevet valgt ind, men de er også glade for, at valgkampen er slut.

Carl Thier Ørting Jørgensen, Borgerlisten Tønder.

- Vi er blevet opdraget med, at man skal gå op i og bidrage til lokalsamfundet. Den, der har evnen, har pligten, siger han.

Det var dog først tilbage i 2017, da hans far stiftede Borgerlisten, at han for alvor fik øjnene op for kommunalpolitik.

- I takt med at jeg blev ældre, gik det op for mig, at der er mange ting i Tønder Kommune, der ikke fungerer optimalt. Jeg føler ikke, jeg eller mine jævnaldrende er blevet hørt, eller at vores interesser bliver varetaget, siger han.

Derfor ville Carl Thier Ørting Jørgensen selv stille op til kommunalvalget i år, da han var fyldt 18 år.

- Det var klart fra start, at jeg skulle være kandidat for Borgerlisten. Men selvom min far har stiftet listen og er borgmesterkandidat, så har jeg også mine egne holdninger, siger han.

En stolt far

Thomas Ørting Jørgensen er en stolt far, ovenpå at hans søn Carl er kommet ind i byrådet.

- Jeg synes, det er flot, at han har lysten til at slå et slag for sin egen generation og sin egen årgang, siger han.

Han fortæller, at han var rigtig glad for, at hans søn besluttede sig for at stille op - ikke mindst for hans parti, Borgerlisten i Tønder - og han har høje forventninger til sin søn.

- Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at han påtager sig et ansvar. Og jeg tror, det er lærerigt for ham at være med til debatter og at være opmærksom på sine egne holdninger og lære at argumentere for dem, siger han.

Vælgermøder ved middagsbordet

Carl bor stadig hjemme sammen med sin far, og derfor falder snakken også ofte på politik, når de sidder derhjemme og spiser aftensmad.

Faktisk så meget at det for de øvrige familiemedlemmer til tider kan blive lidt meget.

- Politiken fylder meget derhjemme i de her dage. Min mor og søster glæder sig selvfølgelig over, at vi begge er blevet valgt ind, men de er også glade for, at valgkampen er slut, siger Carl Thier Ørting Jørgensen.

Men selvom valgkampen er slut, så er det kun begyndelsen for far og søn, der nu skal sætte deres præg på byrådet i Tønder Kommune.

- Jeg glæder mig til at kæmpe for unge og for klimaet, og jeg ser frem til at gøre det ved min fars side, siger Carl Thier Ørting Jørgensen.