Socialdemokrat tager magten fra Lose

Anders Kühnau ser det som sin helt store opgave at løse arbejdskraftmanglen i sundhedsvæsenet, siger han til TV SYD.

Tirsdag blev socialdemokratiske Anders Kühnau (A) genvalgt som formand for Region Midtjylland. Onsdag tog han endnu en stor skalp. 

Med den afgørende opbakning fra Radikale Venstre bliver Anders Kühnau ny formand for Danske Regioner. Han tager dermed posten fra Venstres Stephanie Lose.

Det bekræfter han over for TV SYD.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad. Det giver mening for mig, at jeg vil kunne bruge mine 16 års erfaring fra regionsrådet og 12 års erfaring i spidsen for Danske Regioners Løn- og Personaleudvalg inklusive otte år som chefforhandler og mange forhandlinger med en lang række organisationer, siger Anders Kühnau.

Han understreger, at han ønsker et tæt og inddragende samarbejde med ikke mindst de faglige organisationer, og han har allerede blikket fast rettet mod særligt én altoverskyggende regional opgave, han som ny formand for regionerne vil løse.

I Bent Hansens fodspor

- Jeg kommer til at være mere offensiv i forhold til den arbejdskraftmangel, vi har i sundhedsvæsenet. Det er uholdbart. 

- Vi har talt alt for lang tid om det. Nu skal vi have styr på det til gavn for både medarbejdere i sundhedssektoren og patienter, slår Anders Kühnau fast.

Med posten som formand for Danske Regioner går Anders Kühnau i fodsporene på partifællen og nestoren Bent Hansen, der fra 2007 til 2018 var særdeles magtfuld formand for regionerne, indtil nu detroniserede Stephanie Lose tog over. 

Bent Hansen sad i samme periode også som formand for Region Midtjylland. En post som Anders Kühnau altså overtog ved det seneste valg.

- Jeg har lært utrolig meget af Bent, og han har betydet rigtig meget for mig. Jeg tror da, at han også er glad i dag for, at jeg kan træde ind på formandsposten, siger Anders Kühnau.