20-årige Oliver er en af rekordmange på Hjemmeværnsskolen

Hjemmeværnsskolen i Nymindegab har oplevet rekordstor tilgang til deres sommerkursus i år. 20-årige Oliver er med for første gang – men kommer helt sikkert igen.

Op mod 400 mennesker deltager i år på Hjemmeværnsskolens sommerkursus, der skal efteruddanne hjemmeværnsoldater. Det gælder også 20-årige Oliver Andreasen, der er med for første gang.

- Jeg har fået rigtig meget ud af at være her. Det er fedt at arbejde sammen med andre og få sparring. Der er utrolig mange dygtige instruktører, siger Oliver Andreasen.

På lejren kan man deltage i 16 forskellige kurser. Der bliver både trænet taktik og teknik. Ifølge Jesper Hauge Sørensen, der har været med i Hjemmeværnet i 23 år, så er det svaret på, hvorfor sommerkurset har fået så meget succes i år.

quote

Jeg har fået rigtig meget ud af at være her. Det er fedt at arbejde sammen med andre og få sparring.

Oliver Andreasen, Hjemmeværnet

- Der er bare noget for en hver smag, også fordi de har rystet posen og ikke bare gør, hvad de plejer at gøre, men er kommet op med noget nyt, siger Jesper Sørensen.

Underholdende, udfordrende og udviklende uddannelser
Den betragtning er Hjemmeværnsskolens chef, Jens Sund, enig i. Han peger på, at det er en forskellighed af kurser, der har trukket de mange hjemmeværnssoldater til vestkysten.

- Jeg tror, at vi lykkedes med de 4 u'er.  At lave nogle gode uddannelser, men samtidig lave udfordrende uddannelser og udviklende og underholdende uddannelser, siger Jens Sund.

Fornyelsen af uddannelserne har været vigtig. De enkelte medlemmer af Hjemmeværnet bruger i højere og højere grad flere timer om måneden i Hjemmeværnet – vel og mærke ved siden af job og familie. Det er afgørende, at Hjemmeværnet bliver bedre, og derfor har skolen gjort alt for at lokke folk til sommerkurset, fortæller Jens Sund.

- Vi har også forstået at forny os og så markedsføre os på en måde, der gør, at mange kommer til en rigtig spændende uge i Nymindegab, siger han.

Både Jens Hauge Sørensen og Oliver Andreasen regner med at komme igen næste og gentage successen.

- Hvis har det samme udbud af kurser, så skal jeg helt sikkert med igen, siger Oliver Andreasen.