650.000 kroner samlet ind til Varde Open Air

Søndag har 50 lokale erhvervsdrivende samlet omkring 650.000 kroner ind, der sikrer den kriseramte festival Varde Open Air en underskudsgaranti.

Varde Open Air er kommet et skridt tættere på en redning.

Den traditionsrige festival har i forhold til tidligere år oplevet et voldsomt fald i billetsalget, og det har altså betydet, at økonomien ikke hænger sammen – men søndag tog en lokal erhvervsmand affære, og sammen med 50 andre lokale erhvervsdrivende stiller de nu 650.000 kroner som en kollektiv underskudsgaranti for festivalen.

- Jeg synes det er fedt og dejligt at konstatere, at der er så stor lokal opbakning omkring festivalen, når man i 11. time kommer og siger: ”Kom så”. Jeg er vældig tilfreds, siger Finn Christensen, der er filialdirektør ved Sydbank i Varde og initiativtager til indsamlingen, til TV SYD.

1100 billetter á 570 kroner mangler festivalen at få solgt, og derfor burde de 650.000 kroner være en passende underskudsgaranti for festivalen. Og Finn Christensen glæder sig over, at han kan konstatere, der er en bred lokal opbakning.

- Jeg har stadig til gode, at den første siger, det vil jeg bare ikke støtte. Det er alle, der har bakket op, og det er fantastisk.

Selvfølgelig skal festen fortsætte

En af støtterne er Lene Kristiensen, der ejer Bog & Idé i Varde. Hun mener, det er vigtigt, de lokale bakker op om festivalen.

- Det betyder enormt meget, at man i Varde Kommune bakker rigtig godt op om hinanden, og selvfølgelig skal vi fortsætte med at have den fest, siger hun.

Og hun mener, det ville være ærgerligt, hvis den traditionsrige festival forsvinder.

- Det vil være så ærgerligt. Der er mange, der er flyttet fra byen, der kommer tilbage den weekend og møder gamle og nye venner, samtidig md at Open Air-folket støtter en hel del her i byen. Så jeg kan kun sige igen, at vi skal være gode ved hinanden.