759 millioner kroner vundet i Blåvand: - Vi var helt rundt på gulvet

Det var svært at få armene ned i Meny-forretningen i Blåvand lørdag, hvor det kom frem, at kuponen med Danmarkshistoriens største gevinst er købt her.

Én af medarbejderne i Meny i Blåvand har haft et stykke papir med en gevinst på hele 759 millioner kroner mellem hænderne.

- Det er fuldstændig vildt og endnu sværere at sætte ord på. Det er jo flere penge, end jeg nogensinde kommer til at tjene.

Sådan lyder det fra Anders Christian Kobbelgaard Hansen, der er kasseassistent i forretningen.

De ved ikke, hvem af dem, der har rakt den gyldne kupon over disken, men lørdagen har ikke været som det plejer, efter at det kom frem, at Eurojackpot kuponen med den største gevinst i Danmark hidtil er blevet købt her.

- Det er jo en kæmpe oplevelse for os vestjyder at få lov til at udlevere sådan en præmie. Vi var fuldstændig rundt på gulvet, da vi snakkede sammen her til morgen, og hvor er det dejligt, siger Brian Ørskov, der er købmand i Meny.

61 kroner

Vinderen havde lørdag formiddag endnu ikke meldt sig, men flere håbefulde kunder kiggede forbi for at se, om deres kupon kunne ombyttes til millioner.

- Vi har drømt om det hele natten. Vi købte begge en Eurojackpot her i går og tænkte 'bare det var os', lyder det fra Nina Christensen fra Fredericia.

Desværre kommer der kun 61 kroner retur, da hun veksler sin kupon, men fejres skal det alligevel i forretningen, at en ny millionær er udklækket her.

- Jeg tror sgu, vi tager en flaske champagne og knalder i aften og giver til personalet, og så har vi et rigtig dejligt glimt i øjnene og siger: 'vi kan sgu også herude vestpå, og vi har gjort nogle mennesker rigtig glade', siger Brian Ørskov. 

To gange har en dansker ifølge Ritzau vundet mere end 300 millioner kroner i Eurojackpot - senest i 2021, mens det seks gange er sket, at en dansker har vundet mere end 100 millioner kroner.

Sandsynligheden for at vinde Eurojackpot er en ud af 140 millioner, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.