Lørdag får Marianne og og Bent Jensen - og deres 113.000 burhøns - på Lille Hejbølvej i Ølgod besøg. Der er nemlig åben hønsestald og efterfølgende debat om æg og dyrevelfærd.
Debatten bliver med Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, som ordstyrer. Hør, hvad en konventionel og en økologisk ægproducent tænker og vær med i debatten med Dyrenes Beskyttelse og Landbrug & Fødevarer. Fra Dyrenes Beskyttelse deltager chefkonsulen Pernille Fraas Johnsen. mens sektorchef for Danske Æg Jørgen Nyberg Larsen deltager fra Landbrug & Fødevarer.
De skal debattere buræg, frilandsæg og økologiske æg. Sådan en diskussion kan hurtig blive så hed, at det ikke kun er æggene, der koger. Måske mest hos Marianne og Bent Jensen, der åbner dørene til deres konventionelle produktion af æg - 100.000 om dagen - med hønsene i bure.
- Vi har ikke noget at skjule, så folk skal være velkomne. Jeg tror faktisk, at mange bliver positivt overraskede, når de ser, hvordan det foregår, for de kommer måske med indtryk fra burægs-produktion, som den så ud for år tilbage, siger Marianne Jensen til TV SYD.