Ægge-kampen står mellem buræg og økologi

Ægproducent i Ølgod og producent af økologiske æg i Brande inviterer til debat om buræg kontra økologiske æg. Forbrugerrådet Tænk står bag.

Snart får Marianne og og Bent Jensen - og deres 113.000  høns - på Lille Hejbølvej i Ølgod besøg. Det samme gør Jan Volmer og hans 12.000 økologiske høns i Brande. De to vigtigste gæster kommer fra Dyrenes Beskyttelse og Landbrug & Fødevarer.

De skal debattere buræg, frilandsæg og økologiske æg. Sådan en diskussion kan hurtig blive så hed, at det ikke kun er æggene, der koger. Måske mest hos Marianne og Bent Jensen, der åbner dørene til deres konventionelle produktion af æg - 100.000 om dagen - med hønsene i bure.

- Vi har ikke noget at skjule, så folk skal være velkomne. Jeg tror faktisk, at mange bliver positivt overraskede, når de ser, hvordan det foregår, for de kommer måske med indtryk fra burægs-produktion, som den så ud for år tilbage, siger Marianne Jensen til TV SYD.

Arrangementet er åben for alle. Man skal blot tilmelde sig via Tænks hjemmeside.

Det var egentlig meningen, at folk skulle kunne sammenligne de to typer ægproduktion samme dag, men det kan ikke lade sig gøre af sundhedssikkerhedsmæssige grunde. Så man må  "nøjes" med at opleve burægsproduktionen med egen øjne. Den økologiske æg-produktion vil to økologer fortælle om, Jan Volmar fra Brande - der har 12.000 økologiske høns -  og Jørgen Lodberg nær Holstebro. De må dog forklare sig i ord og med lysbilleder.

Arrangementet og debatten står Forbrugerrådet Tænk bag, og det bliver med Forbrugerrådet Tænks formand Anja Philip som ordstyrer.

Fra Dyrenes Beskyttelse deltager chefkonsulent Pernille Fraas Johnsen. Fra Landbrug & Fødevarer deltager sektorchef for Danske Æg, Jørgen Nyberg Larsen.  

Se evt mere om arrangementet på taenk.dk