TV der bevæger dig

Ægproducent: Katastrofemelding

De landsdækkende supermarkedskæder meldte i denne uge ud, at de fjerne buræg fra hylderne. En katastrofemelding siger ægproducent i Ølgod.

Hver dag producerer Bent Jensens høns 100.000 æg.

Bent Jensen har 130.000 høns i sine #berigede bure”, som han har investeret mange penge i efter en lovændring i 2012. De berigede bure giver hønsene bedre levevilkår.

- Dengang spurgte vi indkøberne – og de sagde, at de fortsat ville aftage vores æg. Men nu har de meddelt at det vil de alligevel ikke, siger han til TV SYD.

- Jeg synes det er forkert, at nogle indkøbere vedtager det. Forbrugerne købte i første kvartal i år 41 pct. æg fra berigede bure. Så de vil gerne købe æggene.

Bent Jensens høns lægger hver dag 100.000 æg. Men hvis udfasningen gennemføres ser fremtiden mere end sort ud. Han skylder mange penge på det lån, som er optaget for at købe nye bure – og mulighederne for eksport er begrænsede.

Mandag meldte Aldi, at de stopper – og tirsdag sagde REMA 1000 det samme. Tidligere har Lidl meddelt, at buræg forsvinder. Også de største spillere, Coop og Dansk Supermarked (Netto, Føtex og Bilka) har også tidligere meldt noget lignende ud.

Mest sete på tvsyd.dk