Amerikansk hjemmeværnsoldat: I kan være stolte af det danske hjemmeværn

På Hjemmeværnsskolens sommerkursus deltager omkring 20 amerikanske hjemmeværnssoldater. Det danske hjemmeværn er fantastisk, mener amerikaner.

Taktik, skudteknikker, angrebsmanøvre og førstehjælp. Det har alt sammen været på skemaet under Hjemmeværnsskolens sommerkursus, der netop er afsluttet i dag.

Skolen i Nymindegab har i den anledning haft fornøjelsen af at have besøg af amerikanske hjemmeværnsoldater for at udveksle erfaringer.

- Det har været en stor fornøjelse at være her de seneste to uger. Det har været en øjenåbner at oplevee samarbejdet mellem Danmark og USA, siger Ron Hartley fra det amerikanske hjemmeværn, Nation Guard.

Han har været på et dansk instruktørkursus, hvor han har en lært masse om samarbejde, og hvordan de danske hjemmeværnssoldater arbejder.

quote

De gør det af kærlighed til landet og for at gøre en forskel.

Ron Hartley, Nation Guard, om det danske Hjemmeværn. 

- Vi har lært nye affyrings- og skydeteknikker, men vi har også haft mulighed for at dele erfaringer omkring kampteknikker. Og instruktørkurset, som vi er på lige nu, lærer os nogle andre måder at undervise på, så vi kan nå andre end soldater fra USA og have en klasse med folk fra forskellige lande, siger han.

Han mener, at der er ligheder, men også mange forskelle på de to hjemmeværn – men han er imponeret af de danske Hjemmeværnssoldater.

- Det fantastiske ved danskerne er, at de er frivillige. De får ikke nogen løn for det. Det får vi i USA. De gør det af kærlighed til landet og for at gøre en forskel. Det er utroligt at se den form for dedikation, siger Tom Hartley.