Anklagemyndigheden dropper sag om miljøsvineri

Tre personer er frifundet i en sag om groft miljøsvineri. Sagen er droppet grundet manglende beviser.

Tre personer blev i starten af 2017 sigtet for at have læsset en stor mængde affald i Helle-Biltoft Plantage. De anklagede nægter sig skyldige, og nu har Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi droppet tiltalen grundet manglende beviser.

quote

Vi ved, hvem affaldet tilhører. Men politiets efterforskning har ikke kunnet klarlægge, hvem der har efterladt det i naturen.

Lisa Dissing, chefanklager

- Vi ved, hvem affaldet tilhører. Men politiets efterforskning har ikke kunnet klarlægge, hvem der har efterladt det i naturen. De sigtede har nægtet forholdet. Og anklagemyndigheden har derfor vurderet, at der ikke vil kunne føres tilstrækkeligt bevis ved en retssag, hvorfor sagen er afsluttet, uden at der er rejst tiltale, forklarer chefanklager, Lisa Dissing, i en pressemeddelelse.

- I alle sager foretager anklagemyndigheden en grundig vurdering af, hvor stærke beviser, der er, på baggrund af efterforskningen. Og konkluderer vi, at beviserne ikke er stærke nok til, at de kan føre til dom i en retssal, må vi frafalde sigtelsen. Det er jo spillereglerne i et retssamfund, tilføjer Lisa Dissing.