Anklaget for magtmisbrug

Tvisten om hjertecentret i Varde er ikke slut endnu. Nu anklages de to politikere bag redningen af hjertecentret for magtmisbrug.

Der er efterhånden dømt ping-pong om hjertecentret i Varde. Først blev det godkendt, og så alligevel ikke, og nu skulle det måske bevares i et samarbejde med hjertecentret på Odense Universitetshospital. Det var i hvert fald intentionen fra de to lokale venstrepolitikere Christian Thoning og Preben Rudiengaard. Nu bliver de to anklaget for magtmisbrug.

Sundhedsstyrelsen udvalgte i første omgang fem hjertecentre i Danmark, der skulle være blåstemplet til at foretage hjerteoperationer. Efterfølgende blev der dog stillet et volumenkrav på 750 operationer årligt - et volumenkrav Hjertecentret i Varde ikke kunne leve op til. Det fik de to medlemmer af Folketinget, der stammer henholdsvis fra Oksbøl og Ribe, til at argumentere for, at et volumenkrav ikke burde være absolut.

Magtmisbrug

Herefter gik både Sunhedsministeriet og Sunhedsstyrelsen ind i sagen - og eftergav volumenkravet, hvis Odense Universitetshospital og Hjertecentret i Varde sendte en samlet ansøgning til Region Syddanmark om fortsat at drive et hjertecenter.

Den indblanding mener socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, er komplet utidig. Han mener, det er op til Sunhedsstyrelsen og -ministeriet at handle i sådanne sager, og han kalder derfor de to politikeres indgriben for magtmisbrug. Få hele historien og udtalelser fra gruppeformanden i aften i TV SYD.