Ansager Havn bliver nedlagt

Nogle af beboerne har kaldt det for Ansager Havn, men det er i virkeligheden bro-anlægget i Mariehaven. Det er kendt ulovligt, og det bliver fjernet på søndag.

Troubadour og musikdirektør Helge Engelbrecht synes, det skal være en folkelig begivenhed, at bro-anlægget bliver fjernet. Han holder Mariehaven åben, når det sker fra klokken 10:30 til 16. Alle, der vil se det, er velkomne, og måske bliver der tid til at synge en vise, som der står i en pressemeddelelse fra Helge Engelbrecht.

Ulovligt opført

Mariehavens musikalske leder virker ikke ret fortvivlet over udsigten til at miste sit bro-anlæg. Han er glad for, at musikalske begivenheder som "Koncerter i Musikgalleriet, "Sommersang i Mariehaven" og "Marie-festivalen" har gjort Ansager kendt.

Gentagne tv-transmissioner og artikler i aviser og ugeblade har trukket en masse gæster til Ansager. Så man føler da en vis bitterhed, erkender Helge Engelbrecht, når Naturklagenævnet har betegnet bro-anlægget som ulovligt opført, hvorefter Varde Kommune har forlangt, at det bliver fjernet.

Tanker på bænken

Helge Engelbrecht forklarer i dag i en pressemeddelelse, at han har siddet på en bænk i Mariehaven for at tænke over tingene. Han er nået til den erkendelse, at nedtagnings-dekretet skal tages med ophøjet ro. Nu skal der fokuseres på fremtiden, og tingene skal ses i et større perspektiv.

Efter nogle møder med Varde Kommune og Ansager Byudvikling er den syngende direktør nu indstillet på at bygge bro til en ny tid og noget større. Han har købt et stykke jord ned til Ansager Å, så der nu er mulighed for at alt kan gøres lovligt, samtidig med at byen virkeliggør sin udviklingsplan "Ansager 2018".