TV der bevæger dig

Arrangør: Vi skal fjerne fokus fra de store pengepræmier

E-sport har uden tvivl fået sit indtog i Danmark. Men arrangørerne bag HH Lan synes, at det går for meget op i kontanter, derfor er deres Lan-party uden pengepræmier.

00:34

182 gamere er samlet i Helle Hallen denne weekend, men der er ingen udsigter til pengepræmier. Dem har arrangørerne valgt fra. Video: John Melin

Sved på panden, heftig trykken på musen og dyb koncentration. 182 computere er samlet på rad og række i Helle Hallen i Varde. For i denne weekend afholdes der LAN-party.

Ingen penge til sparegrisen

Det er tredje gang, at HH Lan afholder en gaming-weekend, men denne gang er det lidt anderledes. Der er ingen pengepræmier i år.

Det har arrangørerne besluttet, for de mener, der er kommet al for meget fokus på lige nøjagtig kontanterne i E-sporten. Og det er ikke det, det handler om:

Man er her jo egentlig bare for hyggens skyld og for at være sammen med sine venner.

Andreas Kringhøj, gamer, Esbjerg

- Vi vil gerne have, at det skulle være mere åbent og ikke fokusere så meget på det kommercielle i det. Vi vil gå tilbage til rødderne af det. Altså et rigtigt LAN, der handler om hygge, samvær og fokus på spillet, forklarer Lasse Kristensen, der er en af arrangørerne bag eventen, til TV SYD.

Det er ikke, fordi de professionelle ikke fortjener det, de får, sikrer Lasse Kristensen, men deltagerne ved HH Lans arrangementer er bare et andet sted med deres gaming.

- Jeg synes, at når man har et talent, så skal man have lov at blive værdsat for det talent og gøre en levevej ud af det. (…) Men der skal også være plads til de små, og det er jo dem, der sidder her i hallen, siger Lasse Kristensen.

Gamerne er kommet alligevel

De manglende pengepræmier har dog ikke jaget de unge gamere væk. Næsten alle billetterne til weekenden er solgt, og det virker heller ikke til, at præmieændringen skuffer de fremmødte:

- Man er her jo egentlig bare for hyggens skyld og for at være sammen med sine venner, så jeg synes, det er meget fint, at der ingen pengepræmier er, siger 15-årige Andreas Kringhøj fra Esbjerg, der er med for første gang.

En hyppigere deltager er Mathias Wissing-Thornberg. Han er taget hele vejen fra Lyngby for at deltage i det pengeløse-event. Også han har det fint med ændringen:

- Jeg er mere til, at man vinder en genstand eller noget, som er relateret til gaming, i stedet for det bare er pengepræmier, man får, siger han til TV SYD.

Mathias Wissing-Thornberg har taget turen fra Lyngby for at game i Varde. Foto: John Melin, TV SYD

Og det er ikke engang på grund af gaming, at Mathias møder op.

- Jeg synes, det er hyggeligt hver gang. At komme ud og møde nogle nye mennesker, det er, derfor jeg er til det her LAN. Det er ikke så meget for at komme og spille. Det er faktisk for at komme ud og møde nogle nye mennesker, der har noget tilfælles.

Medarrangøren Lasse Kristensen har spottet et par gengangere allerede, og det gør ham glad:

- Vi kan se, at der er rigtig mange gengangere allerede, og det er noget der varmer så meget, at vi slet ikke behøver at have jakke på, når vi går udenfor, griner han.

Mest sete på tvsyd.dk