TV der bevæger dig

Beboere: Luk vores vej - den er for farlig

Beboerne på Hannevangvej ved Billum i Varde Kommune vil have gjort gennemkørsel på deres vej fysisk umulig - ellers sker der ulykker, mener de.

- Vi cykler ikke på vejen, og vi går ikke langs den. Det er med livet som indsats, hvis vi gør det, siger Charlotte Kristensen til TV SYD.

På Hannevangvej ved Billum må bilerne køre 60 kilometer i timen, og lastbiler må slet ikke køre der, med mindre de har et ærinde på vejen.
Men de kører der i stor stil. Tal fra Varde Kommune viser, at der igennemsnit hver dag passerer 1000 biler - heraf 166 lastbiler.

Vi cykler ikke på vejen, og vi går ikke langs den. Det vil være med livet som indsats, hvis vi gør det.

Charlotte Kristensen, Billum

Charlotte og Richardt Kristensen bor på Hannevangvej og drømte om et roligt liv på landet, da de flyttede hertil fra Esbjerg.

- Vi cykler ikke på vejen, og vi går ikke langs den. Det vil være med livet som indsats, hvis vi gør det, siger Charlotte Kristensen til TV SYD.

Hun og naboerne ønsker sig trafik-chikaner, så biler og især lastbiler holder sig væk og holder hastigheden nede, og allerhelst vil de have vejen fysisk lukket for gennemkørsel.

Kommunen vil kikke på trafikken

Næstformand i Varde Kommunes udvalg for plan og teknik, Peter Nielsen, (V), siger til TV SYD, at der skal kikkes på problemerne på  Hannevangvej.

- Vejen er belastet. Vi skal have kikket på trafikforholdene i forbindelse med budgetlægningen for 2020, sagde Peter Nielsen i TV SYDs 19.30-udsendelse.