Berber-aben kan klare sig længe i Blåvands natur

Aben, der fredag stak af fra Blåvand Zoo, kan klare sige længe ude i naturen, forklarer Richard Østerballe fra Givskud Zoo.

Det er en lille hårdfør abe, som er sluppet af sted fra Blåvand Zoo, og som de sidste dage har skabt overskrifter i hele Danmark. Den har nemlig ikke haft noget imod de seneste dages frost.

- Aben er meget hårdfør. Det er en sneabe, og den lever naturligt i bjergene. Så den kan tåle sne og frost, og den kan klare sig længe, fortæller Richard Østerballe, der er direktør i Givskud Zoo, til TV SYD.

Berber-aben er ikke ligeså farlig som først antaget, da man i starten mente, det var en bavian.

- Den er ikke farlig som en bavian. Der er himmelvid forskel, for en bavian har større tænder, og så angriber den, mens en berber-abe er meget fredelig. Hvis man griber berber-aben, så kan den godt finde på at angribe, men ellers vil den aldrig gå til angreb, forklarer Richard Østerballe.

Blåvand Zoo har sendt en skytte ud, der skal skyde aben. En opgave der ikke er så nem.

- Den bliver svær at fange. Den er hurtig, og så bliver den nemt væk i skovbunden. Så hvis den skal fanges er det nemmere at skyde den, men rent sikkerhedsmæssigt er det unødvendigt, siger Richard Østerballe.

Skytten er rykket ud mandag, da berber-aben tidligere mandag blev set i Blåvandsområdet.