Blåvand siger bravo til vækstplan

Regeringens vækstplan lægger op til en forlængelse af sæsonen for udlejning af sommerhuse. Det giver glæde i sommerhus-byer som Blåvand.

Det er en glad mand, der sidder ved computeren i sommerhus-udlejningsbureauet Feriekompagniet i Blåvand.

Gerd Reestorff er bureauets direktør og læser vækstplanens afsnit om at udvide sæsonen med fire uger om vinteren.

- Det er da fantastisk, hvis vi på den her måde får bedre muligheder for at udleje sommerhusene, siger han til TV SYD.

Gerd Reestorff regner med, at det især vil betyde, at de større sommerhuse med pool, spa og/eller indendørs aktiviteter på den måde nemmere kan lejes ud, for der er faktisk efterspørgsel på dem i vinter-månederne. Men som reglerne er nu, må udlejningsbureauerne ofte melde pas.

Især vil sommerhusområder som for eksempel Rømø, Fanø og en stribe byer som Vejers, Henne og Blåvand få gavn af forslaget. Alene Varde Kommune har over 8.000 sommerhuse. Fanø 2.800. Tønder Kommune 2.200.  Og 423 i Esbjerg Kommune.

Vækstplanens intentioner er med en stribe af forslag at skabe mere vækst og flere arbejdspladser i de tyndere befolkede områder. Ifølge de butikker TV SYD har spurgt, vil planen netop give denne effekt.

- Vi har unge mennesker til at hjælpe os, men hvis det her bliver vedtaget, så åbner det jo muligheden for at ansætte nogle på helårsbasis, siger Claus Skov fra gourmetbutikken Hr. Skov.  

- Det ville betyde, at vi ud over at beholde vores personale om vinteren kan ansætte en ekstra til at "overvintre" sammen med os i den stille tid, så det vil da betyde rigtigt meget, siger Sandy Baun Christensen, butiksejer af Blåvand Lys.

Gerd Reestorff glæder sig, men siger:

- Det her har skiftende regeringer snakket om i mange år, så lad os nu se om det faktisk bliver vedtaget i Folketinget.