Borgere: Flere cykelstier. Politikere: Ikke nok penge

Politikerne i Varde Kommune "drukner" i ønsker om at få en cykelsti, men kan slet ikke levere varen.

Beboerne på Debelvej i Outrup vil gerne have en cykelsti. Men det er der også mange andre borgere i Varde Kommune, der vil. Faktisk sidder forvaltningen på kommunen netop nu og skal vurdere over 50 cykelsti-projekter

Men politikerne i udvalget for Plan og Teknik har slet ikke penge nok til at opfylde borgernes ønsker.

- Nu får vi forvaltningens indstilling og så ser vi på projekterne. Vi har 3,4 mio. kr. til cykelstier i 2016 og 6,2 mio. kr. i 2017. Vi kan dog vælge at slå dem sammen til en pulje, så vi allerede nu laver en sammenhængende plan for de to år, siger udvalgsformand Preben Friis-Hauge, Venstre, til TV SYD

De få penge til de mange ønsker får kreativiteten til at blomstre. Tidligere i Varde Kommune har beboere sat kors op langs vejen. Nu står der træfigurer af børn på Debelvej.

- Det er dejligt at se så stort et engagement blandt borgerne, siger Preben Friis-Hauge, der dog ikke umiddelbart har flere penge at gøre godt med end de 9,6 mio. kr. for de næste to år.

Plus 1,7 mio. kr. til en cykelsti ved Numindegab i samarbejde med nabokommunen.

En cykelsti koster - i meget runde tal - 1 mio. kr. pr. kilometer. Typsik drejer det sig om en strækning på - meget cirka - 2 kilometer pr. projekt, så vi har her tale om ønsker om 100 kilometer cykelsti til et samlet beløb på 100 mio. kr.

Varde Kommune blev kåret som Året Cykelkommune i 2014 af Dansk Cyklistforbund.