Borgere i Vejers vågnede op til protestskilte - nu har gruppe taget skylden

Beboerne i Vejers vågnede sidste uge op til et nyt syn. Utilfredse borgere havde sat protestskilte op i den lille by ved stranden.

"Ja tak til strandhotel - nej tak til feriecenter". Det var beskeden på tre havblå plakater i Vejers Strand, som borgerne forleden vågnede op til. 

Budskabet er klart nok, men hvem har sat dem op?

- Det er ikke os, siger formanden for Vejers Strand Grundejerforening, Allan Junge.

TV SYD har tidligere skrevet om Vejers Strandhotel. Læs mere herunder:

Striden handler om, hvad der skal ske med det gamle Vejers Strandhotel fra 1926 - de fleste af årene drevet af den samme familie. Familien blev sagt op i 2018 fordi Naturstyrelsen, der ejede bygningen, ville sælge den. 

I 2019 blev den solgt til ejerne af Hvidbjerg Ferie Center, som gerne vil bygge et nyt feriecenter i Vejers, hvor strandhotellet tidligere lå. Altså et større hotel med flere hytter tilknyttet.

Grundejerforeningen har en klar holdning til de planer.

Skilt i Vejers
Skilt i Vejers
Foto: Bodil Sommer

- Vi vil have et strandhotel. 87 % af vores medlemmer har stemt ja til det. Og det behøver ikke at ligne det gamle. Man må gerne tænke nyt, bare det passer ind i landskabet, fortæller formand Allan Junge.

Strandhotel - Hvad sker der

Det viser sig, at det er en Facebook-gruppe, 'Strandhotel - Hvad sker der?', der har sat dem op. Facebookgruppen har 600 følgere.

- Det er os, som har sat skiltene op. Det er det samme, der sker op og ned langs kysten på Fanø, Ringkøbing og Søndervig. Overalt bliver der bygget, og det er vi imod, fortæller Bodil Sommer fra Facebook-gruppens admin-gruppe og fortsætter:

- Vi synes, at det er synd, at politikerne har så travlt med at bygge overalt langs kysten. Vejers kan jo ikke udvides så meget på grund af det militære øvelsesområde omkring byen. Derfor er det en lille perle, og det skal man ikke ødelægge ved at bygge så meget og så højt, siger Bodil Sommer.

Vejers Strandhotel ligger 100 meter fra stranden. 

Den 23. september startede en høringsfase, der løber indtil den 24. oktober. 

Den 10.oktober er der debatmøde på Danhostel i Oksbøl, og det begynder klokken 17.00.