Borgere laver happening mod politikere

På en vej ved Outrup står børnefigurer iført trafikveste for at få bilfarten ned - og få politikerne til at betale for en cykelsti

Borgerne på Debelsvej - og vejene omkring - i Outrup har fået en række børnefigurer.

De er hverken højre eller bredde. Til gengæld kører man ikke forbi uden at lægge mærke til dem.  Især i mørket, når lyset fra en bils lygter rammer dem. 

For disse figurer af børn er iført trafikveste med stærke reflekser. 

Det er borgerne på vejen, der har sat dem op. Og borgerne begrunder det kort og kontant: 

- Vi vil have en cykelsti. 

De har gennem to år banket på hos politikerne i Varde Byråd for at få dem overbevist om, at de bør betale for en cykelsti på vejen. Indtil videre forgæves. 

- Sidste år var den faktisk på budgettet, men blev taget af igen under budgetforhandlingerne, fortæller sogneforeningens formand Laurids Knudsen til TV SYD. 

Nu håber de igen, at en cykelsti kan komme på tale. Udvalget for Plan og Teknik skal tage stilling, hvilke strækninger, der skal have cykelstier i 2016 og 2017.  Så måske! Nu har borgerne sat træfigurerne op for at huske politikerne på deres ønske. 

- Vi har ret mange børn, der cykler til Outrup skole. Børn fra skolen skal cykle på vejen op til en skov, hvor skoleeleverne har plantet træer. Flere forældre tør ikke lade børnene cykle på vejen og kører dem i stedet for i skole, fortæller Anne Mette Jessen, der sammen med sin mand har seks børn.  

Jordejerne langs vejen har oven i købet tilbudt at afgive de nødvendige jordstykker til cykelstien, så kommunen "blot" skal lave den. 

De har oplevet, at den ellers temmelig stille vej har fået meget mere trafik. Bilister, der følger anvisningerne fra deres GPS, sender nemlig nu mange denne vej. 

- Pludselig har vi mange tyske turister og deres biler med campingvogne, der kommer den her vej. Turister fra for eksempel Henne Strand, der vil besøge Legoland, bliver af GPS'en ført den her vej, sigerAnne Mette Jessen.