Borgere siger nej til kloakering og får hver 24.000 kroner

Beboerne i Nordenskov vil i fremtiden selv sørge for at komme af med regnvandet. Det udløser nu en stor check til hver husstand.

Få en rigtig god ide og spar en masse penge. Sådan er det i hvert fald gået for husejerne i Nordenskov ved Varde.

Der var ellers lagt op til, at de samme husejere skulle til at betale for at blive tilsluttet den separatkloakering, som Varde Kommune lige nu er i gang med at gennemføre.

Men i stedet for at regnvandet fremover skal ledes ud i det kommunale kloaksystem, så har borgerne valgt, at regnvandet det bliver nedsivet på deres egen grund og på den måde, kan husejerne få tilbagebetalt op til 40 procent af det tilslutningsbidrag, som de normalt betaler til kommunen.

Husejerne har selvfølgelig fortsat udgifter til at få etableret faskiner og regnbede på deres grund, men den udgift kan de nu betale for de penge, som de får tilbage fra kommunen.

Skybrud og oversvømmelser har fået mange kommuner til at at gå igang med spildevandsplaner, der betyder, at regnvand og kloakvand skal separeres.

De kan koste boligejerne mange penge, fordi de selv skal betale for at få ledningen ført fra skelgrænsen og ind til regnvandsbrøndene.