Borgerne i Ølgod kan ånde lettet op – lægerne fortsætter

Efter et møde onsdag mellem Region Syddanmark og de to læger Lukasz Novak og Lasse Johansson er lægedækningen i Ølgod sikret.

Der blev indgået kompromiser mellem parterne på onsdagens møde. Dermed fortsætter de to læger deres praksis i byen, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Lægerne Johansson og Novak kunne ellers ikke blive enige med Region Syddanmark, der ejer Ølgod Sundhedshus, om vilkårene i en huslejekontrakt. De to læger var især utilfredse med, at kontrakten indebærer, at de betaler for udvendig vedligeholdelse af lægehuset på Vestergade.

Men nu har de stridende parter altså indgået kompromis.

quote

Vi har nu vendt og drøftet uenighederne. Det har banet vejen for en langvarig aftale om praksis i Ølgod.

Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark

- Sagen her er et godt eksempel på, hvordan en kontraktforhandling kan gå i hårknude, fordi parterne hver især holder fast i sine holdningerne og ikke mødes face-to-face. Vi har nu vendt og drøftet uenighederne. Det har banet vejen for en langvarig aftale om praksis i Ølgod, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, i pressemeddelelsen.

Borgerne i Ølgod kan derfor se frem til at blive behandlet af de samme læger som nu.

- Både vi i regionen samt Lukasz Novak og Lasse Johansson har været kede af den situation, som en opsigelse ville have bragt borgerne i, og derfor er vi naturligvis rigtig glade for, at den nye aftale sikrer en kontinuitet i lægedækningen i Ølgod, slutter koncerndirektøren.

Begge parter er nu enige om at se fremad og i fælleskab arbejde på at få flere læger til Ølgod.