Børnefødselsdag startede gårdbrand

Et skattekort med svedne kanter var årsag til en brand i stalden på en gård på Præstbrovej i Fåborg ved Årre. Heldigvis var brandsprøjten lige i nærheden, så gården blev reddet.

Kl. 12.40 var Sydvestjysk Brandvæsen fra Agerbæk kaldt til en brand i en grøft i nærheden af Fåborg. Derfor var en brandsprøjten stadig i området, da der kl. 13.02 indløb alarm om en gårdbrand på Præstbrovej. Så slukningen kunne begynde lynhurtigt, og det reddede gården – og kreaturerne i stalden.

- Som jeg har fået det fortalt, var der en børnefødselsdag i et overdækket udeareal på gården, forklarer vagtchef Erik Lindholdt til TV SYD. I den forbindelse skulle der være skattejagt, og man brugte en ukrudtsbrænder til at lave svedne kanter på kortet.

En glød er blevet suget ind i stalden, hvor formentlig noget løst halm blev antændt. Stalden var fyldt med kreaturer, men ingen af dem kom noget til, fordi brandsprøjten var så hurtigt fremme.

- Der skete kun mindre skade på staldbygningen, siger vagtchefen. Takket være den superhurtige indsats fra brandfolkene.

To personer blev undersøgt på stedet for røgforgiftning.  De havde forsøgt at redde kreaturerne ud, men havde ikke brug for indlæggelse.